2017-03-22

Correlation of Eurovission and Euro/Ameropolitics

Correlation:)

„Eurovizijos“ konkursas deklaruoja savo politinį neutralumą, tačiau neatrodo, kad politika liks nuošalyje Rytų Ukrainoje vykstant kruvinam konfliktui, dėl kurio kaltinama ir (!!!) Maskva.

2004[N 1]15 MayTurkey Istanbul Ukraine"Wild Dances"Ruslana
Nacionalinis Ukrainos transliuotojas NTU uždaru būdu pasirinko Ruslana atstovauti Ukrainai 2004 m. "Eurovizijos" dainų konkurse. Prieš konkursą ji buvo viena iš favoričių laimėti. Eurovizijoje ji atliko dainą "Wild Dances"
ir laimėjo konkursą surinkdama 280 taškų.

Oranžinė revoliucija (ukr. Помаранчева революція) – neramumai ir masiniai protestai, kilę 2004 m. Ukrainoje po prezidento rinkimų antro turo lapkričio 21 dieną. Protestus sukėlė opozicijos lyderis Viktoras Juščenka bei jo šalininkai, po to kai centrinė rinkimų komisija paskelbė, jog nugalėtojas – Juščenkos priešininkas – Viktoras Janukovyčius.

Vytautas Pociūnas žuvo 2006 m. rugpjūčio 23 d. prieštaringomis aplinkybėmis, iškritęs pro Bresto (Baltarusijoje) viešbučio „Inturist“ kambario langą [1].

V. Pociūnas maždaug pusantro mėnesio iki žūties pasakė frazę: „...daugiau netylėsiu ir padarysiu, kad visi viską žinotų...“.

„... nekyla abejonių, kad tai susiję su Amerikos pinigais, skirtais Baltarusijos opozicijai“, - įsitikinęs saugumo karininko brolis.

200916 MayRussia Moscow Norway"Fairytale"Alexander Rybak

Alexander Igoryevich Rybak (Alyaksandr Iharavich Rybak; born 13 May 1986) is a Belarusian-born Norwegian singer-composer, violinist, pianist, actor and presenter/host.[1]
2009:))

201614 MaySweden Stockholm Ukraine"1944"Jamala
Susanna Jamaladinova was born in OshKirghiz SSR, to a Crimean Tatar father and an Armenian mother.[2][3][4][5][6][7]

She represented Ukraine and won the Eurovision Song Contest 2016 with her song "1944".
Is Jamala's song "1944" too political for Eurovision 2016?

2017.


1 komentaras:

Zenonas rašė...

Po barzdotos bobos išrinkimo, dabar Rusija į euroviziją siųs tik invalidus, neįgaliuosius, debiliukus ir kurčnebylius.
Po šito - Lietuva, jei būtų savivaldi - siųstų tik gėjus (žiūrėkt kiek daug visko pas mus yra - kaip "Graikijoje - visko yra"), lezbietes ir likimo nuskriaustas feministes. Kittiems nėr šansų neurovizijoje.