2017-04-13

Šalčininkų policijos komisariatas

Pagal vidaus reikalų ministro E.Misiūno įsakymu surengtų taktinių pratybų scenarijų, nedraugiškos Lietuvai Udijos valstybės specialiosios pajėgos (maždaug 30 žmonių) nelegaliai kirto sieną ir rengėsi užimti vieną iš pasieniečių užkardų bei Šalčininkų policijos komisariatą. Po to, kai Udijos pajėgos buvo pastebėtos, pasienio ruože dingo radijo ryšys. Pagal scenarijų, į šalį įsiveržę diversantai siekė paskelbti nepriklausomą „Šalčininkų liaudies respubliką“. „Buvo imituotas žaliųjų žmogeliukų įsiveržimas į Lietuvos teritoriją, taip pat jų išsilaipinimas iš traukinio“, – po mokymų aiškino vidaus reikalų ministras E.Misiūnas.
Žaliaisiais žmogeliukais buvo praminti Rusijos specialiųjų pajėgų kariai be atpažinimo ženklų, pradėję Krymo okupacijos operaciją. Apie pratybas iš anksto informuoti buvo tik policijos, Valstybės sienos apsaugos ir Viešojo saugumo tarnybų vadai. Eiliniai pareigūnai, Bendrojo pagalbos centro operatoriai iš anksto nežinojo, kad tai yra mokymai. Pratybose buvo imituotas maždaug 30-ies diversantų įsiveržimas į Lietuvos teritoriją. Jiems pavyko užimti Šalčininkų policijos komisariatą, per šturmą neva nušaunant net keliolika policininkų.
Matyt, neinformuoti apie įsiveržimą Šalčininkų policininkai turėjo neva nušauti tuos nedraugiškos Lietuvai Udijos valstybės žmogeliukus.

Komentarų nėra: