2017-04-14

Prokuroras: Specialusis Liudytojas TURI TEISĘ MELUOTI


Kas matėt Specialujį Liudytoją Lietuvoje, kuris nebūtų politikas arba bent verslininkas?
O čia tai "numeris":

Specialiojo liudytojo santykis rodo jūsų santykį su nusikaltimu. Tai rodo, kad tyrėjai neoficialiai kaltina jus nusikaltimo padarymu, bet neturi duomenų, kad absoliučiai įrodytų įtarimus. Kas jums neaišku?
Pagal galiojančius įstatymus Baudžiamojo proceso kodekse  nėra įtvirtintas toks statusas. Aš suprantu, po kuo pasirašau. Žodžiai „specialusis liudytojas“ nėra naudojami juridine forma. Po jokiu tokiu statusu nepasirašiau.

Kaip tai?

2013-11-19 skaitom:
Prieš šešerius metus įsigaliojęs 
specialiojo liudytojo statusas Lietuvoje taikomas dažnai. Taip dažnai, kad jau baiminamasi dėl galimo piktnaudžiavimo. Juk specialiajam liudytojui suteikiama nemaža privilegijų, lyginant su paprastu liudytoju ar įtariamuoju. Be to, jei byloje nėra įtariamojo, tik specialusis liudytojas, jos atidavimui į teismą nenumatytas joks terminas – tyrimas gali tęstis iki begalybės.
Prokuroras apie specialiojo liudytojo statusą: jis TURI TEISĘ MELUOTI.

UAB "Teisės garantas" šitaip aiškina:

Specialaus liudytojo sąvoka BPK normose nėra įtvirtinta tiesiogiai, tačiau ją galima įžvelgti BPK 82 str. 3 d., kurioje nurodoma, jog „Asmuo, kuris prokuroro nutarimu yra apklausiamas apie savo galimai padarytą nusikalstamą veiką, turi teisę apklausos metu turėti įgaliotąjį atstovą, reikalauti būti pripažintas įtariamuoju. Tokiam asmeniui netaikoma atsakomybė, numatyta šio Kodekso 83 straipsnio 2 ir 4 dalyse.“

... reikalauti būti pripažintas įtariamuoju ...

???

...

Dainelė Lietuvos Prokuratūrai:
Išgalvojau Specialųjį Liudytoją!

Priekinis kairysis automobilio ratas tai galėtų ir neatsisukti, tiesa?

Ir dvi padangos galėtų nebūti iš šono pradurtos, ar ne?

A, prokurorai?
Taip
sakant...
Jėga!
Ar ne?


Komentarų nėra: