2017-04-11

Teroro Pranašas Trump'as

2017-02-20

Prieš pabėgėlių priėmimą pasisakantis JAV prezidentas Donaldas Trumpas norėdamas įbauginti amerikiečius yra pasiryžęs net sugalvoti teroro aktus. Per Floridoje surengtą susitikimą su rinkėjais jis apgailestavo dėl smurto Švedijoje, o šios šalies žmonės gūžčiojo pečiais: čia nieko panašaus nenutiko.
Stokholmo priemiestyje, kur gausu imigrantų, policininkas panaudojo ginklą prieš keliasdešimt chuliganų, deginusių automobilius ir siaubusių parduotuves. Riaušės kilo praėjus vos kelioms valandoms, kai Švedijos premjeras pareiškė nuostabą dėl Donaldo Trumpo prasimanyto teroro išpuolio ir paragino kalbėti remiantis faktais. D. Trumpas vėliau paaiškino, kad rėmėsi televizijos filmu...
2017-04-10

Prieš porą mėnesių pasaulį apskriejusi žinia apie galingiausios šalies lyderio išgalvotą terorą Švedijoje pastarosiomis dienomis vėl privertė suklusti. Vasario mėnesį per Floridoje surengtą susitikimą su rinkėjais jis sakė kalbą ir užsiminė apie išpuolius Briuselyje, Nicoje ir Paryžiuje. Tarp teroro atakas patyrusių šalių netikėtai buvo įtraukta ir Švediją, nors tuo metu dar nebuvo įvykę nieko panašaus. „Turime išlaikyti savo šalies saugumą. Pažiūrėkite, kas vyksta Vokietijoje. Pasižiūrėkite, kas vakar vakare įvyko Švedijoje“, – vieną vasario šeštadienį pareiškė jis ir taip sukėlęs juoką visam pasauliui ir sugluminęs Švediją.

Bet šį penktadienį šalies sostinėje Stokholme įvykęs išpuolis, kai miesto centre į žmonių minią įsirėžęs sunkvežimis pražudė mažiausiai 5 aukas, tarsi patvirtino šiurpią D.Trumpo pranašystę.
SuperPranašas "The Economist": Planet Trump.

Komentarų nėra: