2017-07-12

Lava Jato

Buvęs Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva* trečiadienį nuteistas kalėti devynis su puse metų už korupciją ir pinigų plovimą.

Toks nuosprendis paskelbtas L.I. Lula da Silvai, garsiajam kairiųjų politikui, vadovavusiam šaliai 2003–2010 metais, už didelio masto valstybės lėšų išeikvojimą ir naudojimąsi didžiulio masto schema, pagal kurią politikai gaudavo kyšių iš stambiojo verslo už kontraktus dirbtinai išpūstomis kainomis su valstybine naftos** įmone „Petrobras“.

Tai buvo atskleista atliekant tyrimą, pramintą operacija „Plovykla“ (Lava Jato), dėl kyšininkavimo ir pinigų plovimo,

Pasak teisėjo, L.I. Lila da Silva turi teisę užginčyti šį nuosprendį.

Šis kyšininkavimo ir turto grobstymo skandalas smarkiai išsiplėtė ir įtraukė daugelį garsiausių šalies verslo lyderių ir politikų.
Šis kyšininkavimo ir turto grobstymo skandalas smarkiai išsiplėtė ir įtraukė daugelį garsiausių šalies verslo lyderių ir politikų.

Jūs tik pamanykit - kas dedasi Brazilijoj!
Lietuvoj nieko panašaus nėra:)

Luisas Inasijas Lula da Silva (dažnai vadinamas tiesiog LulaLuiz Inácio Lula da Silva; g. 1945 m. spalio 27 d. Pernambuko valst.) – buvęs Brazilijos prezidentas. Pareigas ėjęs nuo 2001 m. sausio 1 d., 2006 m. perrinktas antrai kadencijai, o 2010 m. prezidento poste jį pakeitė Dilma Rousseff. Priklauso Darbininkų partijai (Partido dos Trabalhadores). Vykdo demokratinio socializmo politiką, palaiko glaudžius ryšius su kitomis kairiosiomis Lotynų Amerikos vyriausybėmis.
** Nafta*** Lietuvoje.
*** Ai ai:)

Komentarų nėra: