2017-10-02

Aukštasis MOXLAS

„Manau, situacija – gėdinga. Akademikams reikia mokėti tokius atlyginimus, kurie leistų jiems jaustis viduriniosios klasės atstovais. Jei lietuviai nori turėti kokybišką aukštojo mokslo sistemą, jie turi turėti gerus dėstytojus ir mokslininkus, o šie žmonės turi uždirbti orius atlyginimus. Antraip jie tiesiog išvažiuos kitur“, – konstatuoja J. Boydas.

DELFI anksčiau yra rašę apie geologijos mokslų daktarą, kuris priverstas dirbti taksistu, nes iš akademiko algos išgyventi neįmanoma. J. Boydas teigia, kad esant tokiai situacijai kokybiško aukštojo mokslo tikėtis nereikėtų ir universitetų sujungimas čia gali ir nepadėti.

„Jei universiteto daktaras priverstas vairuoti taksi, jis negali skirti laiko savo pagrindiniam darbui. Kaip dėstytojai esame įsipareigoję studentams atiduoti visą save, įdėti maksimalias pastangas, o jei negalime to padaryti, nes atlyginimai per maži, tai yra problema.

Nežinau, kodėl situacija tokia. Britanijoje lektoriams mokama nemažai. Jie ten nėra turtingi, nieks netampa akademiku norėdamas praturtėti, bet tu turi pragyventi, turi išlaikyti šeimą. O dabar situacija Lietuvoje nėra teisinga“, – tikina J. Boydas.
Pakeliui į lūžio tašką...




Komentarų nėra: