2019-01-04

Teisininko Nuomonė


Teisininko nuomonė: A. Tapinas pralaimėtų bylą S. Skverneliui
Ne taip seniai kartu žaidę krepšinį ir boulingą, Andrius Tapinas ir Saulius Skvernelis netrukus gali kiek mažiau draugiškai susitikti teisme. Apžvalgininkas ir Laisvės TV įkūrėjas pareikalavo premjero atsiprašymo už jo atžvilgiu išsakytus teiginius, o jei šio neišgirs per 14 dienų, ketina kreiptis į teismą ir prokuratūrą, taip pat Seimo Etikos ir procedūrų komisiją. Visgi Alfa.lt kalbintas teisininkas mano, kad ginčą teisme A. Tapinas pralaimėtų.

„Dabar, kas vyks sekmadienį, nesuprantu, kodėl <...> mitingas kažkoks ar ten akcija, bet organizuoja ne profsąjungos, organizuoja ponas Tapinas, kuris dabar 
tampa politiku, nebe žurnalistu. Profesinės sąjungos yra įtrauktos į politiką*. Tiesiog, jeigu tokio chaoso tikslas yra pakeisti šalyje teisėtai išrinktą valdžią, tai tą tikslą reikėtų ir įvardinti“, – toks S. Skvernelio pamąstymas praėjusių metų gruodį atkreipė A. Tapino dėmesį.

Jis teigia, jog buvo apšmeižtas, o tiesos neatitinkančiais pasisakymais daroma žala jo reputacijai, galimai ribojama profesinė žurnalisto laisvė. Tuo, kas buvo pasakyta, iš esmės yra viešai mestas kaltinimas valstybės perversmo organizavimu, mano A. Tapinas.

Teisininkas su savo nuomone nenustebino:)
* Na, žinoma, idioto vaidmuo -
pinokiams...


Komentarų nėra: