2019-04-30

Drąsius & Drąsutis


Didžiojoje galimos teisėjų korupcijos byloje – gana netikėtas posūkis: daugiausiai įtarimų dėl teisėjų papirkimo ir prekybos poveikiu sulaukęs garsus sostinės advokatas Drąsutis Zagreckas
nutarė bendradarbiauti su ikiteisminį tyrimą atliekančiais pareigūnais ir šiems jau davė itin išsamius parodymus apie bendravimą ne tik su klientais, kurie siekė sau palankių ir neteisėtų sprendimų teismuose, bet ir teisėjais, kurių papirkimu jis yra įtariamas.

DELFI žiniomis, D. Zagreckas ne kartą buvo apklaustas ne tik Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT), bet ir pas ikiteisminio tyrimo teisėją Vilniaus miesto apylinkės teisme. Pastarosiomis apklausomis siekiama užtikrinti parodymų patikimumą ateityje, jeigu įtariamasis persigalvotų ir nutartų pakeisti savo poziciją.


Advokato apklausa įnešė sumaišties teisininkų bendruomenėje – paprastai baudžiamojon atsakomybėn patraukti advokatai vengia atsakinėti į teisėsaugos pareigūnų klausimus, visais būdais stengiasi išvengti gresiančių neigiamų padarinių ir tikisi, jog teisme bus išteisinti dėl pateiktų kaltinimų.

Drąsius.

Pagal oficialias kriminologų išvadas, D. Kedžio mirties priežastis – užspringimas skrandžio turiniu, tačiau velionio artimieji įtaria, kad su D. Kedžiu buvo susidorota. Yra ir jiems pritariančių kriminologų – tariamai būta smurtinių žymių.[8] Tam tikrai visuomenės grupei įtarimų kelia ne tik mirties aplinkybės, bet ir tariamai neįprastas prokuratūros pareigūnų elgesys.



Komentarų nėra: