2019-10-12

Kam Dirba Lietuvos Valdžia?


Vėl teliko pora mėnesių:

Laikas, kai Lietuvoje vėl gyvena trys milijonai

2018 gruodžio mėn. 22 d. 09:33:47
Jurgita ŽEMAITYTĖ

Didžiausios metų šventės man labai patinka ne tik dėl dovanų, geros nuotaikos ar linksmai blyksinčių švieselių. Šiuo metų laiku Lietuvoje vėl gyvena trys milijonai tautiečių. Mat pilni emigrantų lėktuvai vienas po kito leidžiasi mūsų šalies oro uostuose. Vos atsivėrus vartams atvykėliai puola į savo mamų, tetų, senelių glėbius. Ne vienas ir džiaugsmo ašarą susitikus nubraukia. Gražu. Išsibarsto visi po miestus ir miestelius, atgyja netgi paprastai tykūs kaimeliai. Atgyja Lietuva. Norėtųsi tokiame savo žmonių šurmulyje pagyventi ilgiau.
Gaila, kad emigravusieji Lietuvą prisimena tik per šventes. Iš kitos pusės - gerai, kad bent per jas prisimena. Visgi realybė tokia, kad vieniši palikti seneliai ar tėvai retai mato savo vaikus. Dažnas į redakciją paskambinęs vyresnio amžiaus skaitytojas skundžiasi nebeturintis daugiau į ką kreiptis: „Visi išvažiavę. Kur jiems mūsų bėdos“. Gaila senolių. Kartais užtenka tik išklausyti, geru žodžiu padrąsinti. Žinoma, daugelis ne nuo gero gyvenimo pabėgo, visgi besivaikant materialių gerovių, reiktų nepamiršti to, kas širdyje.

Emigrantams grįžus vėl keliamos temos dėl dvigubos pilietybės. Štai Švedijoje šeimą sukūrusi tautietė sako, kad Lietuvai nusprendus atimti iš jos pilietybę, tai būtų smūgis į paširdžius. Manipuliacijoms nepasiduodantys primena, jog Lietuva pilietybių neatiminėja. Pilietybės žmonės atsisako laisva valia, kai išreiškia norą tapti kitų valstybių piliečiais. Tačiau siekiant užaštrinti temą, sudaromas vaizdas, tarsi visi emigrantai, nepritarus dvigubai pilietybei, taps nebe Lietuvos žmonėmis. Lyg vieną rytą pabudus, pasaulis apsivers aukštyn kojomis.

Būkit ramūs. Kaip šiemet, taip ir kitąmet per šventes lauksime Jūsų sugrįžtant, paso muitinėje niekas neatims, jeigu patys nenorėsite. Ramių ir šiltų Kalėdų brangiausių žmonių apsuptyje.

Argi mums būtina išsibėgioti?

Nebūtina.


Elitas...

Valdžia...

Atsakykim patys sau, kokioj gi pozicijoj Tikrosios Valdžios atžvilgiu yra Mūsų Valdžikė.

Susitelkim.

Komentarų nėra: