2019-11-13

JuodasAkmuo Mums ... Šviečia


Luminor
Lumino

OK.

Luminor Bank AB – trečias pagal dydį bankas Baltijos šalyse, turintis 16 proc. indėlių ir 23 proc. paskolų rinkos dalį. Aptarnauja apie 1,3 milijono klientų ir vienija apie 2 900 dirbančių profesionalų. 2017 m. „DNB“ ir „Nordea“ bankai sujungė savo Baltijos šalių bankų padalinius ir naują banką pavadino „Luminor“[1] 2018 m. rugsėjo mėnesį amerikiečių kapitalo fondas „Blackstone“ įsigijo 60 % akcijų iš „DNB“ ir „Nordea“ (pastarieji išlaikė po 20 % akcijų).[2]
DNB ASA – didžiausia finansinių paslaugų grupė Norvegijoje, valdanti apie 2 trln. norvegiškų kronų turtą.

2017 m. Lietuvoje „Nordea“ padalinys susijungė su banku DNB ir tapo „Luminor“.

Nordea – Švedijos kapitalo bankas, didžiausias Šiaurės ir Baltijos šalyse finansų grupės bankas. Bankas teikia finansinio tarpininkavimo paslaugas Šiaurės Europoje, Baltijos šalyse. Pagrindinė būstinė – Stokholme.

2017 m. Lietuvoje „Nordea“ padalinys susijungė su banku DNB ir tapo „Luminor“.

Blackstone Group L.P. – alternatyvaus turto valdymo bei finansinių paslaugų bendrovė, besispecializuojanti privataus kapitaloapirboto rizikos fondųnekilnojamojo turto ir kredito versle. Ji taip pat teikia įvairių finansinių paslaugų konsultacijas, kaip antai patarinėja įmonių susijungimų ir įsigijimų bei jų restruktūrizavimo ir reorganizavimo klausimais, konsultuoja bendroves neviešai platinant vertybinius popierius.

„Blackstone“ buvo įkurta kaip susijungimų ir įsigijimų įmonė 1985 m. Abu įmonės steigėjai prie štai dirbo „Lehman Brothers“ investiciniame banke. Praslinkus keliems dešimtemčiams nuo jos įkūrimo pradžios, „Blackstone Group“ tapo viena iš didžiausių privataus kapitalo įmonių.
2018 m. rugsėjo mėnesį amerikiečių kapitalo fondas „Blackstone“ įsigijo 60 % akcijų iš „DNB“ ir „Nordea“ (pastarieji išlaikė po 20 % akcijų).[2]

:)))
Akmenys 
paplentėm kauks. 
Sužaliuos lazda....




Komentarų nėra: