2019-11-16

Kiekybinė PerSvara


Žinoma, kad
pensininkus*: jų (pensininkų/balsuotojų) net milijonas,
o mokytojų**
tik 50 tūkstančių - net 20 kartų mažiau!

Politologai, beje, šito santykio 1000000:50000=20:1 „nepastebi" ir politikus „teisina" pensininkus vadindamas „aktyviausia rinkėjų grupe/mase":

„Klausimas, ar atsitiktinumas yra tai, kad šios grupės taip pat yra ir aktyviausios rinkėjų grupės rinkimų metu. Klausimas, ar tai yra sutapimas, kad apie juos dabar galvojama daugiausiai“, – svarstė politologas.

Savo ruožtu Vytauto Didžiojo universiteto profesorius, politologas Lauras Bielinis taip pat įsitikinęs, kad 2020 m. Vyriausybės biudžeto projektas yra nukreiptas į aktyviausią rinkėjų masę – pensininkus. Pasak profesoriaus, būtent vyresniojo amžiaus žmonių balsas ateinančiuose Seimo rinkimuose gali būti lemiamas.

Gal Užkalnio Evangelijos 
viršelyje pavaizduotu būdu svarstė politologai?

Pilietika!

* Pensininkai, paskaitykit!

Ar matot, pensininkaikur jūsų privačių pensijų fondų pinigai laikomi?

 2009-ųjų, krizinių, metų geriausias Europoje Lenkijos finansų ministras Jacekas Rostovskis
jau prieš 3 metus suprato, kur svyla:

Varšuva siekia, kad antrosios pakopos pensijų fondai neturėtų būti privatūs. Maža to, jau dabar žmonės agituojami 3 procentus uždirbtų pinigų patikėti ne fondams, o valstybinei socialinio draudimo įmonei ZUS.

Yra proga - dar pasigrožėkim savo, "krizės nugalėtojų", BVP "neigiamo augimo" paveikslėliu 

Lenkijos fone:
** Mokytojai, nebešvilpkit, sako aukštojo mokslo nebaigęs sėkmės džentelmenas: A. Užkalnis sėkmę laiko savo staigaus kopimo karjeros laiptais 
priežastimi.

Komentarų nėra: