2020-01-09

Europos Rabinų Konferencijos Prezidentas & Algemeiner.com


2020-01-09 18:55
Antradienį Europos įtakingiausia rabinų asociacija prisidėjo prie vis augančio nepasitenkinimo sentimento dėl Seime bandomo įteisinti nutarimo, galimai „nuplaunančio“ Lietuvos kolaborantų atsakomybę nacių vykdytame Holokauste, praneša portalas Algemeiner.com*.
„Lietuvos parlamento komiteto pasiūlytas nutarimo projektas siekia paneigti Lietuvos piliečių atsakomybę Holokauste, – savo pranešime teigia Europos rabinų konferencijos prezidentas rabinas Pinchas Goldschmidtas**.
– Tai yra tiesioginis įžeidimas šimtams tūkstančių Lietuvos žydų, prie kurių nužudymo prisidėjo Lietuvos politiniai ir kariniai lyderiai***, taip pat ir vietiniai Lietuvos gyventojai.“

Pasak dokumento bendraautoriaus ir valdančiųjų valstiečių partijos nario Arūno Gumuliausko, šis nutarimo projektas yra pavadintas „Lietuvos valstybė, kuri 1940–1990 metais buvo okupuota, nedalyvavo Holokauste“.

„Nedalyvavo Holokauste Lietuvos valstybė, nes ji buvo okupuota. Lygiai taip pat kaip ir lietuvių tauta negalėjo dalyvauti Holokauste, nes ji buvo pavergta, – praėjusią savaitę teigė Seimo narys. – Bet atskiri atstovai, aišku, dalyvavo, ir tai turi spręsti tik teismas.“

Tačiau tokią Seimo nario argumentaciją iškart**** paneigė P. Goldschmidtas ir pabrėžė, kad „istorijos perrašymas politinei naudai niekados negali būti toleruojamas“, bei paragino Seimą kuo greičiau atsisakyti planų tokį dokumentą priimti.

„Lietuvos valdžia turi susitaikyti su savo istorija, o ne siekti ją ignoruoti ar neigti. Faktai yra aiškūs: nacių okupacijos metu laikinoji Lietuvos Vyriausybė, Lietuvos sukarinti batalionai ir pavieniai vietiniai lietuviai bendradarbiavo daugiau nei 90 proc. iš 220 tūkst. Lietuvos žydų nužudyme“, – teigė rabinas.

* Visai ne vokiškas, bet amerikoniškas Algemeiner 
paveikslėlis vadinas LITHUANIA:

https://49yzp92imhtx8radn224z7y1-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2019/10/LITHUANIA.jpg

Kur darmatėt?

** Europos rabinų konferencijos prezidentas yra Vyriausias Maskvos Rabinas.

*** Štai ką Palestinoje darė būsimieji (esamieji, buvusieji) Izraelio kariniai ir politiniai lyderiai prieš atsirandant joje Izraeliui.
Pateisinama?

**** Su tuo iškart paneigimu alfa.lt (ar jo vertėja/as) pasi/persistengė?

P.S. Vokiečių gatvė Vilniuje

Komentarų nėra: