2009-07-18

Ar klaupsimės?

Lietuvos laikinoji finansų ministrė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį pareiškė, kad bankams ir toliau atsisakant suteikti kreditų ir mažėjant eksporto iš Baltijos šalių paklausai Lietuvos ekonomika gali smukti nuo 15 iki 20 procentų.

7. Mus bando parklupdyti 11:34 07-17 IP: 80.240.12.72
Google: GDP vs National Debt by Country - Visual Economics.

Pažiūrėkit tą žemėlapį ir nurodykit priežastį, kodėl bankai Lietuvai ne tik pakėlė palūkanas iki aukščiausių Europoje, bet ir sugriežtino paskolų sąlygas (jau metus laiko griežtina?).

Ar taip yra ne todėl, kad Finansų ministrė I. Šimonytė į tai reaguoja šitaip: "Ir toliau prognozuojame, kad Lietuvos ekonomika smuks".

O buvęs Finansų ministras Šemeta įsigijo bilietą Briuselin brangia mums kaina (Google: Vyriausybė tyliai paprašė Seimo leisti jai garantuoti iki 3 mlrd. litų paskolą šalies bankams).

O mūsų Seimo pirmininkas, galintis ir turintis kviestis už padėtį Lietuvos finansų rinkose atsakingą Lietuvos banko valdybos pirmininką ir reikalauti taisyti padėtį, šito nedaro, nes pats sėdi bankų kišenėje (Google: labiausiai prasiskolinę Seimo nariai).

O mūsų Prezidentė, būdama ES Finansinio programavimo ir biudžeto komisare, nesakė mums, kad ne ES Finansinio programavimo ir biudžeto komisaras, o Europos centrinis bankas yra Tikrasis Europos Finansinis Programeris (Google: Ruth Sunderland: European Central bank is under no obligation to issue details of its decisions for 30 years).

Kaip sakė profesorius, kas galėtų paneigti tikimybę?

Tikimybę, kad pinigų valdytojai užvaldė mūsų oficialiąją valdžią ir klupdo mus.

Jei klaupiatės, tai klaupkitės!

Ar klaupsimės?

Komentarų nėra: