2009-07-17

Rikis

Rikis - šachmatų figūra.

Tai dabar šitaip...

Prūsiškai Rikis - Viešpats, ponas.

Ri:kisnastulps - stuburas.

Rikis nebūna susilenkęs.

Rikis - tiesus kaip stulpas.

Gal ir riksmas iš rikio?

Ko dar iš pono gali susilaukti?

Šitie tai žygiuosna paskui rikį ėjo, jo nugaron žiūrėjo.

O štai iš kur rusai žodį gavo: rīkisnazaks <32> [Rucksack MK] kuprinė.

O šitie - bagočių vardą.

Šitie tai rikius gerbia.

Šitie - irgi.

Ir šitie.

Ir mes paklūstam.

Rikiuok!

Pirmais antrais išsiskaičiuok!

Tikri rikiai neteisūs nebūna, niekada.

Kaltais lieka jų pavaldiniai.
3. Švedijos ambasadoriui ir mums 14:13 07-17 IP: 80.240.12.72
1. Lietuvos banko Lietuva nevaldo ir nekontroliuoja, Lietuvos Seimas netgi įstatymu uždraudė Valstybės kontrolei atlikti Lietuvos banko auditą.

2. ECB veikia savarankiškai, nepriklausomai nuo ES valios, net 30 metų gali neaiškinti ES valdžiai savo veiksmų (Google: Ruth Sunderland: European Central bank is under no obligation to issue details of its decisions for 30 years).

ES Finansinio programavimo ir biudžeto dabar jau ekskomisarė Dalia Grybauskaitė, tokia populiari mūsuose, apie tai kukliai nutyli.

3. Tokią padėtį įteisino Lietuvos ir Europos politikai.

4. Vadinasi, tikrasis Europos Finansinis Programeris buvo ir yra ne ES Finansinio programavimo ir biudžeto ekskomisarė Dalia Grybauskaitė, kurią susiruošė pakeisti Algirdas Gediminas Šemeta, o ECB.

5. ECB veikia vadovaudamasis bankų piramidės interesais (Google: Europos centrinis bankas susirūpino dolerio stiprinimu). O kaipgi kitaip, doleris juk yra pasaulio rezervinė valiuta, reikia pastiprinti, be abejo.

6. Pasaulio Finansinis Centras yra Washington, DC, USA (Tarptautinis valiutos fondas, Pasaulio bankas, The Federal Reserve Board of Governors - visi yra Vašingtone; Federal Reserve įsteigtas 1913 metais kaip privatus bankas).

7. Benjamin Disraeli, sakydamas " The world is governed by very different personages to what is imagined by those who are not behind the scenes", neklydo: pasaulį valdo visai ne tie asmenys, kuriuos mato žiūrintieji scenon.

Vyriausybės paklūsta moneymasterių valiai, pone Švedijos ambasadoriau.

8. Politikus taikliausiai apibūdina itališkas jiems vadinti skirtas žodis "statista".

9. Mayer Amschel Rothschild, sakydamas "Let me issue and control a nation's money and I care not who writes the laws", irgi neklydo.

Galima perfrazuoti taip: tas, kas valdo pinigų=skolų=paskolų srautus ir palūkanas, tas valdo viską, tame tarpe ir įstatymų rašytojus.

Lietuvos mastu šio teiginio įrodymą rasite Google parašę: labiausiai prasiskolinę Seimo nariai.

Esminis skirtumas tarp mūsų ir Švedijos tas, kad jų centrinis bankas yra seniausias pasaulyje centrinis privatus bankas (Google: Sveriges Riksbank is the world' s oldest private central bank).

Tokia ir pasaka: mus rikiuoja jų Riksbanko siųsti rikiai.

O bet tačiau jus, žuvėdai, irgi rikiuoja, dar didesni rikiai, žr. 6 punktą.

Komentarų nėra: