2012-02-21

Informacijos nutekinimas

Prezidentės patarėjas: „Nutekinus informaciją apie „Snorą“, Lietuva susidūrė su išdavyste“.

STT būstinėje 2004 birželio 15 d. (likus kiek daugiau nei savaitei iki antrojo Prezidento rinkimų turo) vyko pasitarimas, kuriame dalyvavo V.Junokas, keli pavaduotojai, STT Vilniaus valdybos viršininkas V.Skirmantas, ir, spėjama, kad keli Generalinės prokuratūros atstovai.

Buvo planuojami kitos savaitės veiksmai, t.y. galimas trumpas mano sulaikymas, kuris būtų tikslingai nušviestas Lietuvos žiniasklaidoje.

Buvo konkrečiai kalbama apie šio sulaikymo įtaką Prezidento rinkimų kampanijai ir vienam iš kandidatų, t.y., V.Adamkui, buvo siekiama ne tiek sukompromituoti mane, kiek pasiekti kad V.Adamkus su manimi nebendrautų.

Tačiau vienam iš pavaduotojų griežtai pasipriešinus tokiems veiksmams ir net prabilus apie galimą atsistatydinimą, šis planas toliau nagrinėtas siauresniame ištikimųjų rate.

Tikrai yra žinoma, kad nemažai aukštų STT pareigūnų kategoriškai nepritarė politinėms byloms ir tyrimams.


Todėl galėjau sėdėti ir laukti, kaip įvykiai susiklostys, bet priėmiau, mano manymu, geriausią tuo metu sprendimą.

Buvau tikras, kad mano išvykimas ir vieši pareiškimai turės atgarsį ir sustabdys kai kuriuos STT pareigūnus nuo tolimesnių veiksmų.

Apsispręsti reikėjo žaibiškai, nespėjau informuoti net savo kolegų ir netgi artimų draugų, nenorėdamas velti jų į naujas problemas.

...

Tačiau Lenkijoje praleidau vos kelias valandas ir nedelsiant grįžau, netgi darbe nebuvau vos porą valandų, o apie savo skubų išvykimą kolegoms nepranešiau, norėdamas apsaugoti juos nuo papildomų rūpesčių.

...

Na, nutekino kažkas tada slaptą informaciją Zuokui - ir ką?

Nieko.

Ne taip, kaip dabar.

...

Du sutapimai per vieną dieną – parlamentas panaikino kliūtis nepartiniams kandidatams dalyvauti vasarį vyksiančiuose savivaldos rinkimuose, o savo ambicijų vėl šeimininkauti Vilniuje neslepiantis buvęs sostinės meras Artūras Zuokas išplatino viešą laišką, kurį trumpai galima apibūdinti taip: duokite Vilniui daugiau pinigų.

Mero darbas sunkus.


31. Autoriui - jo aprašomo paradokso paaiškinimas 2012-02-21 14:29 IP: 80.240.9.72 2
Tiek valstybė, tiek savivaldybė klimpsta į skolas tiems, kas gamina pinigus.

Todėl valdžion prasimušusieji mūsų visų vardu skolinasi ir ištobulintais būdais vagia; o čia Tamstos aprašomi niekai jiems mažiausiai rūpi (juk nesakysit, kad patys bedarbiai turi nuvalyti sniegą ir patys sau nežinia kieno pinigais susimokėti).

Svečiai iš Rusijos, kelias dienas pasisvečiavę ir apsižiūrėję, sakė: manėm, tik pas mus vagia, nes yra ką.

Naivuoliai, pas mus irgi yra ką - skolinasi VISŲ VARDU, vagia gi SAU.

Rusijoj vagia naftą, dujas, mišką, paskui vargsta pardavinėdami - čia gi paprasčiau: pinigus.

Na, kad mums nevagia, tai aišku.

Bet kaip mums įrodyti, kad vagia, jei teisėtvarka nenori to daryt?

Problema...

Ši informacija nėra slapta, tekinti galima.

Komentarų nėra: