2012-02-21

Poligrafas Poligrafovičius

Tačiau daktaro Bormentalio žadėtas Šarikovui benefisas kitą dieną neįvyko todėl, kad Poligrafas Poligrafovičius dingo iš namų. Bormentalis puolė į tūžmingą neviltį, išvadino save asilu už tai, kad nepaslėpė paradinių durų rakto, šaukė, kad tai nedovanotina, ir baigė palinkėjimu, kad Šarikovas patektų po autobusu. Filipas Filipovičius sėdėjo kabinete, sukišęs pirštus į plaukus ir kalbėjo:
- Įsivaizduoju, kas dėsis gatvėje. Įsivaizduo - uo - ju. Iš Sevilijos, Grenados, dieve mano.
- Jis dar gali būti namų komitete, - tūžo Bormentalis ir išbėgo.
Namų komitete jis taip susibarė su pirmininku Švonderiu, jog tas sėdo rašyti pareiškimą Chamovničesko rajono liaudies teismui, kartu šaukdamas, kad jis ne profesoriaus Preobraženskio augintinio sargas, tuo labiau, kad tas augintinis Poligrafas ne anksčiau kaip vakar pasirodė esąs niekšas, nes paėmęs iš namų komiteto septynis rublius neva vadovėliams pirkti kooperatyve.
Fiodoras, pelnęs už tai tris rublius, apieškojo visą namą nuo viršaus iki apačios. Niekur jokių Šarikovo pėdsakų nebuvo.
Paaiškėjo tik viena - kad Poligrafas išėjo auštant, užsidėjęs kepurę su snapeliu, su šaliku ir paltu, pasiėmęs iš bufeto butelį šermukšninės, daktaro Bormentalio pirštines ir visus savo dokumentus. Darja Petrovna ir Zina neslėpdamos išreiškė didžiulį savo džiaugsmą ir viltį, kad Šarikovas nebesugrįš. Iš Darjos Petrovnos Šarikas išvakarėse pasiskolino tris rublius penkiasdešimt kapeikų.
- Taip jums ir reikia! - staugė Filipas Filipovičius, mosuodamas kumščiais.
Visą dieną skambėjo telefonas, skambėjo telefonas kitą dieną. Gydytojai priėmė labai daug klientų, o trečią dieną kabinete rimtai kilo klausimas, kad reikia pranešti milicijai, kuri turi surasti Šarikovą Maskvos šurmulyje.
Ir vos tik buvo ištartas žodis „milicija", kaip didžiai gerbiamą Obuchovo skersgatvio tylą perskrodė sunkvežimio signalas ir sutirtėjo namo langai. Paskui pasigirdo skambutis, ir Poligrafas Poligrafovičius įėjo tylus kaip žemė, be galo oriai nusiėmė kepurę, paltą pakabino ant ragų ir pasirodė smarkiai atsinaujinęs. Jis buvo apsivilkęs svetima odine striuke ir mūvėjo apsitrynusiomis odinėmis kelnėmis ir angliškais ilgaauliais batais, suvarstytais iki kelių.


O čia - nesvetima striukė?

25. Poligrafas Poligrafovičius 2012-02-21 08:55 IP: 84.15.180.242
Poligrafas, melo detektorius – žmogaus emocinę būseną fiksuojantis prietaisas, atliekantis įvairių su žmogaus emocijomis susijusių fiziologinių rodiklių registravimą. Paprasčiausiu atveju matuojamas žmogaus kūno elektrinis laidumas – toks poligrafas susideda iš ommetro ir kalibravimo įrenginio: žmogui jaudinantis, išsiskiria prakaitas, kūno varža sumažėja, ką ir parodo prietaisas. Nustatant, ar žmogus meluoja, prieš matavimus užduodami testiniai klausimai, vieni – susilauksiantys žinomai melagingo atsakymo, kiti – žinomai nuoširdaus. Remiantis varžos rodikliais, gautais atitinkamais momentais, galima daryti prielaidą apie tai, ar žmogus vėliau atsakinėjo meluodamas, ar ne. Sudėtingesni poligrafai matuoja ir kitus parametrus, pvz., pulso dažnį, kraujospūdį, adrenalino išsiskyrimą, vyzdžių dydį, judesių kiekį ir pan. Teisminiame tyrime detektorius pirmą kartą buvo panaudotas JAV, 1935 m. vasario 2 d. Poligrafija daugelio mokslininkų yra vertinama kaip pseudomokslas. Šiuo metu daugumoje Europos valstybių poligrafo parodymai nelaikomi patikimu įrodymu teisme. JAV teismuose žmogus gali pasitikrinti melo detektoriumi tik tada, jei sutinka pats. Kanados teismuose nuo 1987 metų šis prietaisas nebegali būti naudojamas. Australijoje bendro nutarimo dar nėra, tačiau žinoma atvejų, kai teismas atsisakė pripažinti poligrafo parodymus gynybos naudai.

В случае возможной ошибки в измерениях или интерпретации данных может быть нанесён значительный моральный или материальный ущерб. Критики метода усматривают в нём слишком упрощённую, механическую схему интерпретации реакций человеческого организма на внешние раздражители, кроме того во время экспертизы могут быть не учтены различные факторы, влияющие на основные показатели.

В ряде стран данные, полученные при помощи психофизиологических опросов, не рассматриваются судами в качестве доказательств (В Германии и Польше).

В США существует закон, согласно которому запрещены любые попытки работодателей проводить подобные опросы. Верховный Суд США в своём решении United States v. Scheffer (1998) постановил, что вопрос о том, можно ли использовать результаты данных полиграфа в качестве доказательств в судебных процессах, должен решаться самостоятельно в юрисдикциях штатов и округов. В подавляющем большинстве судов использование данных полиграфа в качестве доказательств не разрешается.

28. Mr Polygraph 2012-02-21 08:59 IP: 84.15.190.250
The accuracy of the polygraph has been contested almost since the introduction of the device. In 2003, the National Academy of Sciences (NAS) issued a report entitled "The Polygraph and Lie Detection". The NAS found that the majority of polygraph research was "Unreliable, Unscientific and Biased", concluding that 57 of the approximately 80 research studies that the APA relies on to come to their conclusions were significantly flawed.

242. Kaip pradingo 1,2 milijardo litų vertės 'Snoro" vertybiniai popieriai? 2012-02-21 07:51 IP: 84.15.180.242
Pasak šalies vadovės, buvo „tiriami šeši pareigūnai, kurie buvo tikėtinai galėję prisidėti prie nutekinimo ir tik du FNTT pareigūnai tyrimo metu pasirodė nekaip“.

Apie kokio tyrimo rezultatus kalba mūsų Prezidentė?

Parlamentinio ar kitokio viešai skelbto tyrimo nebuvo.

Ministras aiškina apie VSD pažymą ... ir apie tyrimus poligrafu.

Tai kokiam dar tyrime "nekaip pasirodė"?


Pirmadienį Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl informacijos apie planuojamus pareigūnų veiksmus, tiriant banko „Snoras“ veiklą,

neteisėto

atskleidimo.

?

Kas čia per sakinys?

Paskubom parašytas?

Vėl planuoja ir vėl atskleidžia ir vėl tirs?

Žymiai įdomesnis klausimas: kaip pradingo 1,2 milijardo litų vertės 'Snoro" vertybiniai popieriai?

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas „Veidui“ aiškino, kad iš 3,4 milijardo Lt dingusiu paskelbto turto realiai išnyko 1,2 milijardo Lt vertės vertybinių popierių ir 577 mln. Lt banko indėlių kituose bankuose.

Lietuvos bankas tvirtina, jog daugiau kaip milijardo vertės „Snoro“ valdyti vertybiniai popieriai buvo pervesti iš Lietuvos į užsienį.

Manoma - į privačių asmenų sąskaitas.

Šis trūkumas buvo nurodytas kaip priežastis, dėl kurios bankas buvo nacionalizuotas.

V. Vasiliauskas atsisakė nurodyti, kada bankas neteko vertybinių popierių kontrolės, nes tai yra ikiteisminio tyrimo objektas.

R. Šarkinas vertybinių popierių išvežimo nepastebėjo.

Kam juo vežt, tuos popierius, šiais virtualiais laikais?

Vertybinių popierių atsiskaitymo sistema skirta vertybinių popierių pervedimams vykdyti. Sistemos operatorius – AB Lietuvos centrinis vertybinių popierių depozitoriumas. 2004 m. vasario 12 d. Lietuvos banko valdybos nutarimu, sistema įregistruota Lietuvos banke. Mokestinių pervedimų atveju svarbu užtikrinti, kad būtų taikomas vienalaikis vertybinių popierių ir lėšų pervedimo principas (DvP – delivery versus payment). Šis principas reiškia, kad vertybiniai popieriai pervedami tada, kai pervedamos lėšos. Tai padeda išvengti situacijos, kai viena sandorio šalis perves vertybinius popierius arba lėšas, tačiau iš kitos sandorio šalies negaus lėšų arba vertybinių popierių. LCVPD sistema šį principą taiko visiems mokestiniams vertybinių popierių pervedimams. Pirmiausia vertybiniai popieriai blokuojami LCVPD vertybinių popierių sąskaitose. Tada vertybinių popierių atsiskaitymo sistema pateikia į atitinkamą mokėjimo sistemą nurodymą pervesti lėšas tarp dalyvių sąskaitų. Gavus patvirtinimą apie pervestas lėšas, vertybinių popierių atsiskaitymo sistema perveda vertybinius popierius.


Tai kaip tie 1,2 milijardo Lt vertės vertybinių popierių pradingo?

Kas šitą "Radioshow" suorganizavo?

Komentarų nėra: