2013-12-31

Capo Capitalis

Capo - vadovas.

Kaput.

From Latin caput, ultimately from Proto-Indo-European *kauput-, *kaput-.

Kaupiks - pirklys.

Urban dictionary:

1. Capo
Caporegime / capo is a name for a captain in the mafia family, the family will consist of many captains and the boss which is a capo crimini.

2. capo
A device that is attached to the frets of a guitar to raise the pitch of each string.
He put the capo on his guitar to raise the key for the singer.

3. Capo
A boss in an organized crime, typically La Cosa Nostra (Italian-American mob)
caporegime(lieutenant or captain)

4. Capo
Literal translation into the American Language is "Captain". People have used and continue to use this term to characterize a Mafia family member to signify their relevance and importance to their family. A captain "orders" soldiers to do certain tasks needed. Capos get their orders from underbosses, who get them from the family Consigliere, who gets his from the boss.
"Ohhh Paulie, you hear that Giovanni became a Capo!?"

5. Capos
What you say when you're extremely high (preferably on weed) and somebody says something that's totally fucking out there to the point where you (or the rest of the group) can't even understand it stoned.
Example:

Stoned Guy 1: "Monkey squirrel banana sandwhich, it's so fucking hard to type this."

Stoned Guy 2: "Capos?"

6. Capo
A capo is the lazy man's guitar tuner.
Dude 1: Ah man, this song's in standard, and i'm in... whatever you call everything a step down.
Dude 2: No need to re-tune, just put a capo on the first fret!
Dude 1: but now the 12th fret nat. harmonic isnt on the 12th fret.
Dude 2: SHUT UP!

7. Capo
The start of a well known pharse "Capo di tutti capi" which is giberish for "I'm a fat ass motherfucker who fails"
Man 1: CAPODITUTTICAPI

Man 2: what?

Man 3: He's calling himself a fat ass motherfucker who fails.

Man 2: Oh..

Capitalis.

Oho!

Bitkoinainaujovė, kuri jaudina protus.

Šiuo metu bitkoinų emisija yra 21 mln. Skirtingai nuo dolerio ar euro, bitkoinas nėra dalus, todėl didėjant jo kursui, automatiškai didėja ir jo emisija.

Verstehen Sie?

Iki 2030 m. visuotinas galutinis šių pinigų kiekis pasieks 21 mln. bitcoin'ų, ir nustos augęs. Bitcoin'ų skaičius niekuomet neperžengs šios ribos.

Sukčiai!

Ar ne?

Bet galit rinktis!

Kuo matuojama kapitalizacija, kas yra Capo Capitalis šiemet, matom.

Nauji Metai tuoj.

Pamatysim, kas bus Capo Capitalis kitąmet.




5 komentarai:

audrius rašė...

O, o kiek bitkointų pagamins bankų kompiuteriniai tinklai-gamyklos ar koks big bliu super koint mario? Mano tapšnoklis vis bukasknukiją patempia... Bitčiukų kompanijos temps bitučių medutį ir vakuos į bankes, ir bonkučių nustatytas kiekis pagal bitučių suneštą medų, juk daugiau jos nesuneš, alia kaip ti bus su bankėm užvoktom, kai reiks į mažesnes taras pilstyti ir kuo tas bitutes maitinsim žiemą, nuo parazitų ir baitątinklių bangų...?

Pagal nuorodą:

".....
Iki 2140 metų, visuotinas galutinis šių pinigų kiekis pasieks 21 mln. bitcoin'ų, ir nustos augęs. Bitcoin'ų skaičius niekuomet neperžengs šios ribos. Nauji bitcoin'ai randasi palaipsniui, ir yra gaminami narių palaikančių šį tinklą. Pagaminamų bitcoin'ų kiekis bet kuriuo laiko momentu proporcingas tam, kiek skaičiavimo išteklių konkretus kompiuteris paskyrė. Vidutiniam šiuolaikiniam namų kompiuteriui prireiks keleto mėnesių pagaminti 25 bitcoin'ų."

Eugenijus Paliokas rašė...

Bitutės nevalgo nei bitų, nei bitkoinų, anei bitkointų, nei naujųjų talerių, nei senųjų.

Pasidalina jos tai, ką susineša - gal jų medus nėra užvoktas ar nedalus:)

Ir mums derėtų to iš jų pasimokyti, ne tik aplinkui, bet ir savo galvose apsitvarkyti.

audrius rašė...

Derėtų, tai kas deri, o pas mus civilizuotus ar kas deri?
Bitutės durnos, juk nuo jų vagiamas medus, o jos jo vis daugiau prineša, mainais už runkelių cukrų atsargai. Kas jas (at)sergi? Serga jos, kinta jos, miršta jos. Tep kad nėr ko nuo jų mokytis, nebent iš kamanių, gal jos ką mano...
Ar mes sunešėm atsargu? Ar galva kuo padės jei rankų nėr, nesuneša jos atsargų...

Eugenijus Paliokas rašė...

Kamanos?

:)

audrius rašė...

http://www.etymonline.com/index.php?allowed_in_frame=0&search=Kam&searchmode=none

×kamarà (l. komora < vok. Kammer) sf. (2) K, J (4) OZ22; SD100, N; R 1. Pln, Vkš, Grz, Pnm, Ss, Gdl, Vlkj, Ps, Mrk, Brž, Lnkv, Bgt, Stk valstiečių trobos ar klėties kambarys įvairiems produktams ir daiktams pasidėti), indauja, sandėlis: Jei nori pieno, šitai kamaros raktas Žem. Nešk pieną kamaron Drsk. Kamãroj duobę pripiliam bul'bų, tai peržiem kiaulėm ir sau gana Skdt. Išnešk duoną kamaron Bgs. Įėjo į valgių kamarą Jrk32. Mergėkamãro[je] virė pietus Mžk. Pripylėme bulvių pilną kamãrą Vl. Šalip tos ubladės (trobesio duonai kepti) po vienu stogu buvokamarãlė, kurioje minkytuviai, muldos, muldalės, rėčiai buvo laikomi S.Dauk. Jie savo aulius su bitimis [žiemą] neš aukštai ant trobos arba į kamarą S.Dauk. Sulos kamara, baldų kamara, pieno kamara S.Dauk. Aš įšokau į kamarą smetonos laižyti JD67. Mano mergelė kamaro[je] mala, net kamarėlė skamba JV464. Kamaro[je] seselė baltus linelius šukavo JD87. Kamarėlėj girnužes ji traukė KlvD323. Kamarãlėje baldai sudėti yra Yl. Knyginyčia, knyginė kamara (biblioteka) SD119. Tataig kamãroje tavorado DP200. 2. J, Brs, Dglš, Lkm, Ds psn. kaimo trobos svečių kambarys: Svečiai tegu eis į kamãrą gult, otu palik gryčioj Krkn. Pirkion iš kamaros atėjo senė V.Mont. Mūsų kamaroj maži langai Kp. Vesk svečius kamaron Rk. Prašyk svečius į kamarą Ant. Mergiščia nubėgo in kamãrą apsirengt Lzd. Išmazgok kamarėlės padlagą Ppl. 3. J, Žg, Klm, Krž, Al, KII368 kambarys: Po visas trobas ir kamaras miestelyje ir aplinkui atsimuša atbalsis Žem. Piemuo knarkė kamaroje užkrosnyje A.Vencl. Kamarėlės (celės).....

http://www.lkz.lt/startas.htm

Isivedam KaM!

Nors kam kaimenėje kaimynus kamantinėti apie kamaros kampe kamanių kamuoliuką susimazgiusį, kurį kame pacė išdraskė xamiškai...

Ar pas mūsų kuiną konių kanopį garbų kamanos lužo ir jis į dausas pegasu su sparnasais iškeliavo kanioku gorbunoku kammeroje, kur mieryja pagal bitus koinus kainus kainą?

Ką čia bepridursi, jei lietuviškai ir rusiškai(griekoniškai) supranti... Toruų skaičiuok pravelno, nebijant bibliejinės kamasutros kamaninės sutros sutartinės šustros kamaros kampi....

http://lt.wikipedia.org/wiki/Dzeusas

Guoglis globavoja galija galių sodo obelijos medėse:

Dzeusas – Vikipedija lt.wikipedia.org/wiki/Dzeusas Keršydamas Medėjai už tai, kad ši užmušė savo brolį, pasiuntė audras, kurios nukreipė nuo kurso Argą. Kai Asopas ..

Dieviškoji komedija.... Dievas kamantinėja Kainą.... Kur tavo brolis Abelis? Ar aš tavo abelnas kainas, akcijas ir bitkointus ganau? Eik, šikt marozai senas besmegeni šutka kaliause klausinėtojau-kamantinėtojau! Jau naujas gotas su naujom godom, visokiais jarais ir metais sekančio meto, o tu kalėdoje da sudegei, bei panašiai!

Dantė, DK, vertimas Vinciuko Kudirikių...

Vo tep, busena sena, o metas naujai godai gudžioj girioj sodą kirsti, o prikirtus obuolių į šviesią vietą tupti mišike, kad taptų sodas žydintis iš perų iš tupėtų obuolijos soduvijos vaisių vaiskių, nuo kurių vaišių vaiskiai aišku tampa suveika gamos tos visos žemės mogaus!
(apie žmogaus pareigą, pereigą, perėjimą,...)

Kamanė sumaniai mazgus kamuolin mazgavoja savo perams. O tu, Žmogau!? Pasodinai sodą? Sumazgiai "georgijaus" kodą-codą? Dabar mazgavoji kaip atmazgyti, kad pereigtum naujan lygin su savim temdamas kalades detas senio marazmatiko kaliausės-klauzo...?

Ką manai, Kamajuose prie Šventosios krantų kiminų gužį jaukiam nuo molio padlagos padų plukimo šilumos besišildydamas klojime klumpes pabrukus kampe...? :)