2014-06-05

Nepasisekęs eksperimentas

Z.Vaigauskas sakė, jog referendumas dėl stojimo į ES buvo nepasisekęs eksperimentas...

Citata:)

O euroalus „Maximose“ už 1 centą balsavusiems nenusisekusiame eksperimentiniame referendume buvo pasisekęs eksperimentas?

Referendumo dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams ir įmonėms rėmėjai - Seimo nariai - siūlo jam skirti ne vieną, o (irgi) dvi dienas - birželio 28 ir 29-ąją.

VRK pirmininko Z.Vaigausko nuomone, sprendimo iniciatoriai per vėlai užregistravo tokį pasiūlymą.

„Dabar viskas numatyta vienai dienai. Pavyzdžiui, referendumo sąmata yra sudaryta ir patvirtinta vienai dienai, rinkėjų kortelės taip pat spausdinamos vienai dienai“, - BNS sakė Z. Vaigauskas.

Siūlymą pateikė Seimo nariai Naglis Puteikis, Povilas Urbšys, Rima Baškienė, Aurelija Stancikienė, Valdas Vasiliauskas, Jonas Varkala, Petras Gražulis ir Vytautas Kamblevičius.

Referendume gyventojai turės apsispręsti, ar jie sutinka, kad dirbamą žemę būtų draudžiama parduoti užsieniečiams bei juridiniams asmenims. Taip pat siūloma numatyti, kad referendumams Lietuvoje surengti pakaktų nebe 300 tūkst., o 100 tūkst. parašų.

Pamirštas paminėti trečias referendumo siūlymas - Lietuvoje žemės gelmių turtų naudojimą nuspręsti tik referendumais.

Ta proga:

4. Valstybės jau beveik trečdalį Lietuvos biudžeto pajamų sudaro ES Centro pinigai, didžiąja dalim tokie, kaip aukščiau paminėti.

5. Koks sutapimas - sinchroniškai su žemės pardavimo moratoriumo pabaiga ES nustojo mokėt išmokas už žemės nearimą.

6. Konstituciniu aktu Seimas įgaliojo Vyriausybę būti Aukščiausiu valdžios atstovu Lietuvoje, ir leido tai daryti nepaisant 95-to Konstitucijos straipsnio (juk Vyriausybė tą trečdalį biudžeto ir gauna iš Centro, ir skirsto:))

7.  Dėka šito Konstitucinio akto Vyriausybė leido sau nesiderėti su ES dėl žemės pardavimo moratoriumo pratęsimo, nevykdydama Seimo nutarimo.

8. Trečiosiose pasaulio šalyse visuotinai stebimas Žemės Grobimo reiškinys (Land Grabbing), kai didžiulius žemės plotus užvaldo pigiais kreditais "penimos" tarptautinės korporacijos.

9. Tokios šalys, kaip VokietijaPrancūzija, Olandija ir (kai kurios!) kitos geba skolintis pinigus neigiamomis palūkanomis.



.

Komentarų nėra: