2014-06-02

Skraidymo zona

Buvo tokia neskraidymo zona...

The 34 State Parties to the Open Skies Treaty are: Belarus, Belgium, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Canada, Croatia, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Georgia, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Russian Federation, Slovak Republic, Slovenia, Spain, Sweden, Turkey, Ukraine, United Kingdom, and United States.

Rusų ir baltarusių kariškiai atskrenda savo lėktuvu AN-30B  



į  Canada, Denmark, France, Georgia, Germany, Greece, Luxembourg, Netherlands, Norway, Sweden, Turkey, United Kingdom ar United States, iš oro fotografuoja tų šalių objektus ir vietoves, tų šalių specialistas būna kartu lėktuve, stebi, ar nenukrypstama nuo nustatytų raiškos, aukščio ir kitų parametrų, po to dar važiuoja kartu į Maskvą, kai būna ryškinama juosta, ir vieną kopiją parsiveža  namo.

Ar ne?

Gegužės pradžioje Lietuvos krašto apsaugos ministerija pranešė gavusi Rusijos notą, kuria informuojama, kad Rusija vienašališkai sustabdo 2001 metais pasirašyto dvišalio Lietuvos ir Rusijos susitarimo dėl papildomų pasitikėjimą ir saugumą stiprinančių priemonių galiojimą. Šis susitarimas numatė, kad šalys keisis informacija apie savo karines pajėgas ir apsikeis abipusėmis karinėmis inspekcijomis.

Lietuvos kariuomenės Ginkluotės kontrolės skyriaus viršininko pavaduotojo majoro Zbignevo Žulono teigimu, šią savaitę vyksiantis žvalgomasis skrydis rengiamas pagal kitus susitarimus.
„Mes turėjome dvišalę sutartį, kad važiuojame į Kaliningrado sritį inspektuoti, o jie atvažiuoja į Lietuvą. Šitą dvišalę sutartį jie suspendavo. (...) Bet yra Vienos dokumentas ir Atviros oro erdvės sutartis - pagal šitas sutartis Rusija ir Lietuva dirba ir bendradarbiauja“, - sakė jis.

Tokie skrydžiai atliekami visose prie Atviros oro erdvės sutarties prisijungusiose Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) šalyse.

24. Pilietis 2014-06-02 13:00 IP: 78.56.92.153
O kada paskutini syki Lietuva skraide ir fotografavo Baltarusijos ir Rusijos karinius objektus?!!!! Kazkaip neatsimenu.

Atmintis... 

„Skrydžiui skiriamos dvi dienos, pagal oro sąlygas jie pasirenka kurią nors vieną. Pirmadienis ir antradienis yra skirtas Latvijai, trečiadienį jie atskirs į Lietuvą, bus patikrintas lėktuvas ir ketvirtadienį arba penktadienį jie atliks skrydį virš Lietuvos“, - aiškino Zbignevas Žulonas.

„Juos lydės Lietuvos specialistas, bus kartu lėktuve, stebės, ar nenukrypstama nuo nustatytų raiškos, aukščio ir kitų parametrų, po to dar važiuos kartu į Maskvą, kai būna ryškinama juosta, ir vieną kopiją parsiveš namo“, - teigė KAM atstovas.

Filmą parsiveš.

fìlmas sm. (1) DŽ, TrpŽ, TTŽ
1. plona celiulioidinė fotografavimo ar filmavimo juosta.
2. kino juosta su užfiksuotais vaizdais.
3. kino ar televizijos kūrinys: Meninis filmas sp. Dokumentinis filmas sp.

Tokia technologija. 

Observation aircraft may be provided by either the observing Party or (the "taxi option") by the observed Party, at the latter's choice

Taxi option.

Kur taksi, ten, žiūrėk, ir .... 

Policija.

O į Kunegsgarb ... Karaliaučia... Kaliningrado sritį - ko ten mums važinėti?

Yes!

:(


Komentarų nėra: