2014-08-25

Pamanyk...


Įsivaizduokit: ateinat bankan ir prašot paskolinti tūkstantį banknotų po 500 litų, pvz.

- Norit pusės milijono? - klausia banke.

Pamanyk -  pusė milijono...


- Ne, pinigų man nereikia, tereikia tų banknotų,- atsakot.

Kaip?

Va kaip:

2014 m. rugpjūčio 21 d.

Lietuvos bankas pasirašė sutartį su Vokietijos centriniu banku Bundesbanku dėl visų nominalų eurų banknotų įsigijimo. Siekiant, kad įvedant eurą būtų patenkintas banknotų poreikis ir užtikrintos reikalingos atsargos, bus atsigabenta 132 milijonai vienetų eurų banknotų, jų svoris – 114 tonų.

Euro įvedimui reikalingą banknotų kiekį dabar pasiskolinsime, o 2016 metais banknotus atspausdinę vienoje iš Europos Centrinio Banko akredituotų spaustuvių juos grąžinsime“, – sako Vitas Vasiliauskas, Lietuvos banko valdybos pirmininkas.

Įsigis banknotų!

2014-03-28

Nuo 2015-ųjų metų eurą įsivesti ketinanti Lietuva reikalingą euro banknotų kiekį ketina pasiskolinti iš kol kas neįvardijamos šalies. Tuo tarpu eurų ir euro centų monetos bus nukaldintos Lietuvos monetų kalykloje.

Tai numatyta Lietuvos banko valdybos patvirtintose Grynųjų pinigų keitimo gairėse.

Šių metų sausio 1 dieną eurą įsivedusi Latvija euro banknotus skolinosi iš Vokietijos centrinio banko. Latvija pasiskolino 110 mln. vienetų euro banknotų, o 400 mln. euro monetų buvo nukaldinta Štutgarte esančioje monetų kalykloje.

Nurodoma, kad Lietuvos bankui reikės įsigyti 132 mln. vienetų eurų banknotų ir 370 mln. vienetų monetų.

Lietuvos bankas eurų banknotų skolinimosi sutartį turi pasirašyti iki liepos 31 dienos, o skolą grąžins 2016 metais.

Turi pasirašyti!

Lietuvos bankas eurų banknotus skolinsis iš Vokietijos Bundesbanko, o grąžins atsispausdinęs tuos banknotus ECB sertifikuotoj spaustuvėj tik 2016-tais metais.

Turint omeny kad euro banknotai atsirado 2002-siais ir kad Lietuvos gyventojai nesudaro nė 1% eurozonos gyventojų, manyti, kad trūksta laiko atsispausdinti tuos euro banknotus Lietuvai iki sausio 1-sios, neverta.

Peršasi mintis, kad klūpintis, o mentališkai tikrai klūpime, yra išnaudojamas be gailesčio; vargu bau galima manyti, kad Vokietijos, gebančios pasiskolinti neigiamomis palūkanomis, Bundesbankas skolins tuos banknotus Lietuvos bankui be mokesčio.

Beje:

The euro is the second largest reserve currency as well as the second most traded currency in the world after the United States dollar. As of November 2013, with more than €951 billion in circulation, the euro has the highest combined value of banknotes and coins in circulation in the world, having surpassed the U.S. dollar.

Pamanyk - 114 tonų;)
 
The biggest transfer of cash in the history of the Federal Reserve!

2 komentarai:

audrius rašė...

O jei nenubriks šios

http://lt.wikipedia.org/w/index.php?title=BRICS

su šiom:

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%BF%D0%B0_77

pvz be eurų ir usd brickinių barakų bookštų? A?

Ką tada su tuo euru maršaliniu daryti? Pa liubomu x ra x, trax ti bi dox, a?

audrius rašė...

Atjungsim internetą! A a, o kas mums popuasams čia buviams ir barbarams tie bokštai iki dangaus, maximos nuo atlyginimo iki atlyginimo, rimi iki maximum ramybės....:)