2015-05-10

Separatistai Kaišiadoryse

Sekmadienį Kaišiadorių gyventojai pirmą kartą išvydo tokio masto karinę operaciją, kurią vykdė visi vidaus saugumo sistemos padaliniai. Visos pajėgos kartu operatyviai sureagavo į agresyvėjančius separatistų veiksmus ir ėmėsi užimtų pastatų šturmo. Viešojo saugumo tarnyba, dalis Greitojo reagavimo pajėgų ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos pareigūnai suvaldė riaušes skatinančią minią, o Greitojo reagavimo pajėgoms priskirti Specialiųjų operacijų pajėgų kariai su antiteroristinių operacijų rinktinės ARAS pareigūnais neutralizavo Kaišiadorių savivaldybės pastatą užėmusius tariamus separatistus ir išlaisvino įkaitus.
Praktiškai tuo pat metu kita Greitojo reagavimo pajėgų kovinė bataliono grupė veikė Pabradės poligone. Jame tariami separatistai buvo užėmę amunicijos sandėlius, iš kurių, pagal pratybų scenarijų, vyko separatistų aprūpinimas Kaišiadoryse ir Švenčionėliuose. 

Čia Greitojo reagavimo pajėgų kariai apsupo sandėlius saugančias priešiškas pajėgas, neutralizavo jas ir atkirto kituose regionuose įsitvirtinusius separatistus nuo aprūpinimo. Visas šios dienos kovines operacijas užbaigė žaibiškas kelių skirtingų objektų – vandens bokšto, geležinkelio tilto, geležinkelio stoties ir ligoninės – šturmavimas ir išlaisvinimas, o galiausiai visos pajėgos apsupo pagrindinę separatistų vadavietę Radijo ir spaustuvės pastate, iš kurio buvo vadovaujama visam Kaišiadorių rajono priešiškam judėjimui. 
Po greito, bet įnirtingo mūšio priešininkai buvo neutralizuoti, dalis jų sulaikyta.

Komentarų nėra: