2015-08-16

Eurobarometras

Europos Sąjungoje 28 valstybės.

Eurobarometro apklausa vykdyta šių metų gegužės 5 - 27 dienomis. Visoje ES buvo apklausti 27758 asmenys, Lietuvoje - 1003 gyventojai.

Nesilaiko įstatymo:

LIETUVOS RESPUBLIKOS
VISUOMENĖS INFORMAVIMO
Į S T A T Y M A S

16 straipsnis. Nuomonių įvairovės visuomenės informavimo priemonėse užtikrinimas
1. Gerbdami nuomonių įvairovę, viešosios informacijos rengėjai ir skleidėjai turi visuomenės informavimo priemonėse pateikti kuo daugiau viena nuo kitos nepriklausomų nuomonių.
2. Skelbiant viešosios nuomonės tyrimo rezultatus, turi būti nurodoma, kas atliko tyrimus, kiek šie tyrimai yra statistiškai patikimi (nurodant tyrimų imtį ir galimą paklaidą).


Labiausiai Europos Sąjunga (ES) pasitiki lietuviai ir rumunai, mažiausiai - Kipro ir Graikijos gyventojai, atskleidė naujas tyrimas.

Politologas Liutauras Gudžinskas sako, kad lietuvių palankumą ES lemia neigiamas požiūris į nacionalinės valdžios institucijas bei Rusijos kaimynystė, o graikai ES nepasitiki dėl griežtų reikalavimų taupyti.

Eurobarometro apklausos metu 68 proc. lietuvių ir tiek pat rumunų atsakė, kad yra linkę pasitikėti ES. Nepasitikėjimą ES išsakė 17 proc. apklausos Lietuvoje dalyvių - mažiausiai ES, kiti neturėjo nuomonės. Rumunijoje pasitikėjimą ES išsakė 68 proc. respondentų.

Kipre ES pasitiki 23 proc., Graikijoje - 26 proc. gyventojų, rodo apklausa.


Komentarų nėra: