2015-12-01

Kas ant SU-34 sparno?

Pranas išvertė:

Kodėl Turkija numušė rusų karinį lėktuvą?
2015 lapkričio 26
Turkija kariniu atžvilgiu yra taip stipriai atsilikusi nuo Rusijos, todėl mažai tikėtina, kad ji drįstu įvykdyti karinį aktą prieš Rusiją be paskatinimo iš Vašingtono. Galima būtų manyti, kad Turkija jaučiasi apsaugota NATO galios, tačiau labai abejotina, kad Europos šalys NATO narės yra pasiryžusios save statyti į branduolinio sunaikinimo pavojų vien tam, kad eitų į karą prieš Rusiją gelbėdamos turkus nuo tokio neapgalvoto ir neatsakingo jų poelgio kaip Rusijos karinio lėktuvo numušimas ir po to sekusio begėdiško melo. Turkija neatsiprašė ir net nepateikė jokio panašaus į tiesą paaiškinimo. Jei Erdoganas nėra beprotis, tai už lėktuvo numušimo stovi Vašingtonas, o to priežastis yra Vašingtono neviltis ir nesugebėjimas iššifruoti naująją Rusijos technologiją, kuri rusų kariuomenei suteikia galimybę visiškai kontroliuoti mūšio lauką žemėje, jūroje ir ore.

Kai rusai išdėstė savo karines pajėgas Sirijoje, jie taip pat jon nuvežė ir naują slaptą ryšių slopinimo technologiją. Kiek aš žinau jie naująją technologiją
Sirijoje panaudojo du kartus. Pirmą kartą per pirmąjį rusų aviacijos skraidymą Sirijoje ir antrą kartą kai Izraelio kariniai lėktuvai įskrido į rusų kontroliuojamą Sirijos oro erdvę.

Kaip jau sakiau, pirmą kartą slaptą technologiją rusai panaudojo per pirmąjį jų karinių lėktuvų skraidymą. Pagal išankstinį susitarimą su Izraeliu ir JAV rusai pranešė apie savo ketinimą atlikti skrydį Sirijoje. Naują technologiją jie panaudojo likus valandai iki lėktuvų pakilimo. Kai jie įjungė slopintuvą, tai apakino ir JAV ir Izraelį — išsijungė visi JAV ir Izraelio radarai. Nedirbo nė vienas radaras, nutrūko kosminių palydovų darbas ir jie nieko nenufilmavo; dar daugiau — nutrūko ryšys su kosminiais palydovais. Bet tai dar ne viskas.

Praėjus maždaug savaitei po Putino kalbos JTO Generalinėje Asamblėjoje Izraelio karo lėktuvai įskrido į rusų kontroliuojamą Sirijos oro erdvę. Rusų aviadispečeriai įspėjo izraeliečius, kad jie pažeidė rusų kontroliuojamą erdvę. Kai izraeliečiai ignoravo rusų perspėjimą, jie slaptą slopinimo technologiją įjungė antrą kartą. Izraelio lėktuvuose sumontuoti du radarai — vienas taikiniams aptikti, kitas valdyti šaudymą į taikinius. Abu radarai naujausios konstrukcijos naudoja kelis keičiamus dažnius, kad jų negalima būt nuslopinti. Lėktuvai turi duomenų keitimosi sistemą su žemės baze. Viskas išsijungė ir nustojo veikti. Liko veikiantis tik vidutinių radijo bangų ryšio kanalas, kurį naudoja civilinė aviacija. Izraelis suprato, kad visa jų technika neveikia ir kai rusai likusiu vieninteliu ryšio kanalu įsakė nešdintis, izraeliečiai pakluso.

Kad ir kokia bebūtų ši technologija, ji iš pagrindų keičia karo taisykles ir aš nė kiek neabejoju, kad šią technologiją įminti yra pati svarbiausia būtinybė Amerikai.

Tad kodėl Turkija numušė rusų lėktuvą?

Įtariu, kad kažkas nori, kad rusai dažniau naudotų slaptąją technologiją, labai dažnai naudotų, kad galima būtų aptikti jos silpnąsias vietas. Numuštas rusų karinis lėktuvas kaip tik gali priversti rusus tą daryti.

Jei aš teisingai suprantu, tai dabar šalia kovos veiksmų Sirijoje dirba visi Raven ir ELINT (Nacionalinės Saugumo Tarnybos elektroninė žvalgyba) specialistai — jie bando šią technologiją iššifruoti! Galima tik spėti kokios didžiulės pajėgos ten sutelktos.

...

Daktaras Paulius Kraigas Robertsas (Paul Craig Roberts) buvo JAV finansų ministro patarėjas ekonominės politikos klausimais ir Wall Street Journal redaktoriaus pavaduotojas.

Buvo žurnalų Business Week, Scripps Howard News Service ir Creators Syndikate apžvalgininkas.

Daug bendravo su universitetais.

Jo asmeninis interneto puslapis
pritraukė viso pasaulio dėmesį.

Jo naujausios knygos yra „The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West 
ir How America Was Lost”.
November 26, 2015
Guest Column From George Abert, Formerly Of Air Force Intelligence

Why did Turkey shoot down a Russian Air Force jet?

Turkey is so militarily inferior to Russia that it is unlikely Turkey would commit an act of war against Russia without encouragement from Washington. We might think that Turkey would feel shielded by NATO, but it is doubtful that many European members of NATO would risk nuclear annihiliation by going to war with Russia in order to save Turkey from the consequences of such a reckless and irresponsible act as shooting down a Russian military aircraft and lying about it. Turkey has issued no apology and no believable explanation. Unless Erdogan has lost his mind, Washington is behind the shootdown, and the reason is Washington’s desperation to decode the new Russian technology that gives Russian forces total control over a battlefield, whether on land, sea, or air.

When the Russians deployed their forces to Syria they also deployed some new stealth technology. So far as I know they’ve only used this technology

in Syria twice, once during their first sortie and one other time when some Israeli Air Force jets entered what they knew was Russian operational airspace.

As noted, the first use of this stealth technology was during the first Russian sortie. In accordance with protocols agreed to beforehand with Israel and the US, the Russians informed the US of their intent to launch a sortie. They did so an hour prior to the launch. When they did they also employed a new stealth technology. The technology effectively blinded both the US and Israel. None of the radars worked and most, if not all, satellite coverage was lost or compromised as well. But there’s more.

About a week after Putin’s UN General Assembly address the Israelis launched a sortie into Syria which flew into airspace that was under Russian operational control. Russian air controllers warned the Israelis that they had violated Russian controlled airspace. When the Israelis ignored the Russian air controllers, the stealth technology was employed a second time. The Israeli aircraft are equipped with two radars, one for fire acquisition and the other for fire control. Both are advanced and employ frequency-skipping technology to avoid being jammed. Both radars were effectively jammed. These aircraft have multiple telemetry data-links to their base. These were shut down. The only communications channel left was the high-frequency AM band normally used by civilian air traffic controllers. After the stealth technology was turned on and it was clear to the Russians that the Israelis knew they had been shut down, the Russian air traffic controllers used this AM band to tell the Israelis to scram. The Israelis complied.

Whatever this technology is, it’s a game changer and I’m certain that breaking this technology has been given an extremely high priority.

So why did Turkey shoot down the Russian jet?

I suspect somebody wants the Russians to start using this stealth technology more often, often enough for its weaknesses to be exposed. Shooting down that Russian jet might just get the Russians motivated to do that.

If I’m correct I bet every Raven and ELINT specialist in the business has been deployed to that theater of operations to hack this one! One can only imagine how many resources are being amassed.

Here is an alternative view from Alexander Mercouris, who sees the incident as a blunder made by an out-of-control President Erdogan of Turkey.

Mercouris writes that the reckless and irresponsible act has turned NATO against Erdogan and that even Obama is disturbed.

...

«Мы ожидаем, что... Россия не направит эти системы против самолетов нашей коалиции», — добавила представитель Пентагона Мишель Балданс.
Kas ant SU-34 sparno, jo gale?
...

Vertėjo komentaras:

Kaip visada nesusilaikau nuo komentaro.

Šitą straipsnį būtų labai naudinga perskaityti mūsų aukščiausiems valstybės valstybininkams, labai drąsiai šūkaujantiems ant Putino ir Rusijos ir besirengiantiems juos sunaikinti. Gal perskaitę pareigūnai ateitų į protą ir imtų rūpintis ne Rusijos, o Lietuvos reikalais. Pavyzdžiui, padarytų taip, kad jaunimas norėtų gyventi ir dirbti Lietuvoje, kad išvykę uždarbiauti į užsienį lietuviai noriai grįžtų į tėvynę ir ją stiprintų.

Dar vienas įdomus dalykas — nei NATO, nei JAV net nesirengia 
ginti Turkijos (George Abert manymu, E.P. pastaba). O Turkija NATO narė, ir daug svarbesnė negu Lietuva. Be to NATO ne tik nesirengia, bet ir negali apginti. Amerikoje ir NATO‘e didžiulis sąmyšis — dabartiniame kare be radarų, esančių žemėje, jūroje, ore ir kosmose pralaimėsi bet kokį mūšį. Spaudoje jau pernai buvo rašyta, kad rusai slaptąjį slopintuvą pirmą kartą panaudojo imdami Krymą. Nors ukrainiečių kariuomenės Kryme buvo daug, bet rusai paėmė be šūvio ir tuo visus labai išgąsdino. Negins Amerika su NATO‘u ir Lietuvos, bet į ką nors išmainyti su rusais gali — tai jų tradicija; jau ne kartą mainė. Taip yra todėl, o anglosaksai daug kartų viešai apie tai sakė, kad jie — neturi, neturėjo ir neturės draugų — jie turi tik amžinus savo interesus. Todėl nėra prasmės tarnauti (draugauti) jų interesams.

P.S. Štai kitokie e-triukšmautojai ...

P.P.S. The Foreighn Policy Group:

OCTOBER 21, 2015
Russia’s Winning the Electronic War.

Komentarų nėra: