2016-05-01

Bičas ir forsas

bicas

zmogus is draugu tarpo savi taip draugus vadina

Supainiojau - tai komunistai "draugais" viens kitą vadino.

Dabar "draugai" patapo "bičiulis".

Lietuvos kompartija,
tapusi LDDP,

beje, ir patapo socialdemokratų
partijos dalimi, Vytenio Andriukaičio pirmininkavimo socialdemokratams laikais.

Be jokių problemų!

Kokios dar
problemos?

Sekmadienį, Motinos dieną, socialdemokratai surengė suvažiavimą, kuriame aptarė politines aktualijas, svarstė rinkimų programą ir tvirtino kandidatų sąrašą Seimo rinkimams.

Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius ... nekalba emocijomis, bet kantriai aiškina apie didėjančią minimalią algą ir augantį neapmokestinamųjų pajamų dydį, nepailsdamas pasakoja apie socialinio modelio* priėmimą Seime, nors šio modelio nenori darbuotojų profsąjungos, o darbdaviai jau pradeda burnoti prieš Seime siūlomas pataisas.

Ne vienas socialdemokratas pastebi, kad A. Butkevičius pats net nesinaudoja socialiniais tinklais, už jį tai daro patarėjai. nors didžioji dauguma pasaulio lyderių patys išlieka interaktyvūs ir patys bendrauja su rinkėjais per „Facebook" ar „Twitter".
Socialiniais tinklais nesinaudojantis premjeras norėjo, kad jaunieji socdemai atremtų agresyvią oponentų retoriką sąmoju, sugėdintų patyčių autorius.

Beje, premjeras savo kalboje pademonstravo ir žodžių darybos žinias. Socialdemokratai vienas kitą vadina bičiuliais: sakoma „bičiuli Algirdai", „bičiuli Gediminai". A. Butkevičius pareiškė, kad šis terminas reiškia žmonių ir bičių bendrumą.

Bičiuliai bitininkai-socialdemokratai:)

„Analogijų kitose kalbose neturinti lietuviško žodžio „bičiulis“ kilmė rodo bičių ir žmonių elgesio bendrumą. Būkime tokie organizuoti, atkaklūs ir vieningi, kokios yra bičių šeimos. Šeima yra stiprybės, jėgos ir gyvybės šaltinis", - reziumavo A. Butkevičius.
Tai gal ir "bičas" iš bičių?

Laikui bėgant šis paprotys keitėsi, jau XVI a. po terminu bitės pusiau slėpėsi ne bičiuliška valstiečio pareiga dalintis su ponu medumi už gautas bites, o valstiečio prievolė atiduoti pusę medaus iš drevinio medžio, kuris augo pono žemėje.

Atiduoti bičui:)))

Baikit....

Bičas reikšmė

Tai geras draugas, žmogus

Bičas

Naujas forso pavadinimas;D

- Ė... matai tą skustagalvį su treningiukais ir buteliu rankoj? Nu, kaip jis ten vadinas.. a, forsas!

- Eik, tu visai atsilieki nuo mados. Jis yr bičas, vo!

Forsas...

Force!

Valdžia yra jėga!

O kur forsas?

Yra...
,
Na, gal jis ir nelabai tinka kompanijon - betgi stiklinė ne su vandeniu - jo Evangelijos viršely!

* Ar socialdemokratiškasų toks socialinis modelis, kai už 8,5 milijonų litų pajamų valdančios koalicijos, kuriai tie socialdemokratai vadovauja, partneris moka 10 tūkst.litų mokesčių? 

Komentarų nėra: