2016-05-07

Jonas ir Tyli Skaitytoja


Ilgai buvau tyli skaitytoja. Bet išaušo diena, kai tylėti pasidarė per sunku. Atlikau apytikslius pragyvenimo skaičiavimus. Kiek maždaug kainuoja maistas mėnesiui. Skaičiavau tik pagrindinius produktus: kruopas, duoną, kiaušinius ir panašiai.

Duoną mes valgome kiekvieną dieną. Populiarioje internetinėje parduotuvėje viena pigiausių duonų kainuoja 0,55 euro. Šviesi, bet ne kiekvienas ją mėgsta. Tamsi duona brangesnė.

Batonas kainuoja 0,48 euro. Turguje galima rasti už 0,37 euro. 180 gramų varškės kainuoja 0,64 euro. Kai šeima didesnė, kiek tokios varškės reikia?

Kiaušiniai – 0,99 euro; grietinė – 0,64 euro; sviestas – 0,88 euro... Ir taip toliau. O česnakai – net 4,25 euro! Žodžiu, suskaičiavau, kad vieno apsipirkimo metu išleidžiame 27 eurus. Mėnuo, kaip žinote, turi 30 dienų. Gerai, į parduotuvę neiname kasdien, nes kai kurių produktų užtenka ilgesniam laikui. Apytiksliai skaičiuojant kalbėkime apie kas antrą dieną – 15 dienų pirkimo per mėnesį. 27 eurai kart 15 dienų. Mano skaičiavimo mašinėlė rodo 405 eurus.

O koks mūsų minimumas? Ir aš net neskaičiavau kitų produktų – dešros ar dešrelių, vynuogių, nes šios prekės nėra būtinos. Bet kaip su mokesčiais? Aišku, kam mums, už šildymą juk nemokame, elektra nesinaudojame, nesiprausiame ir nesergame.

O kaip su mokykla? Ten visuomet visko reikia. Pradedant pratybų sąsiuviniais, baigiant ekskursijomis. O ką daryti su apranga? Patys pigiausi džinsai turguje kainuoja 20 eurų. Net pigių drabužių parduotuvėse kainos didžiulės. Gyventojai jau ne bėga iš šalies – jie teleportuojasi.

Visuomet skeptiškai žiūrėjau į žmones, kurie skundžiasi, esą sunku gyventi. Galvojau, kad tas, kuris turi gerą galvą, išgyvens visur. Bet dabar aš pakeičiau savo nuomonę. Pati grįžau iš užsienio. Tik dabar galvoju, ar nepadariau klaidos?

2016-05-07 22:30

188.69.212.140 LTU

30 JONAS

Ha ha, jaunimas jaunimas masiskai evakuojasi is lietuvos,liks pensininkai ir valdantieji seimunai,dirbti nebebebus kam.stai iki ko davare socdemai ir konservatoriai pasikeisdami per 25 nepriklausomybes metus.
... socdemai ir konservatoriai
pasikeisdami?

Kur 
teisybė,
tautiečiai:)))


Komentarų nėra: