2016-12-09

Kaip priguli?

Kaip priguli.
Kauno evangelikų reformatų parapijos administratorius kunigas T.Šernas pasakojo, kad bažnyčia buvo pastatyta 1938 metais už šios konfesijos tikinčiųjų lėšas.

Tačiau pamaldų joje taip ir nespėta surengti.

1940 metais sovietų valdžia pastatą nacionalizavo.

1952 metais tuometinis Kauno vykdomasis komitetas statinį perdavė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Kauno specialiajai mokyklai, populiariai vadintai milicijos mokykla.

Lietuvai atkūrus nepriklausomybę statinys ir toliau priklausė VRM. 1998 metais jame pradėjo šeimininkauti M.Romerio universitetas. Pirmame bažnyčios aukšte ir toliau veikia valgykla, įrengta sporto salė, persirengimo kambariai.
Užėjus į vidų pro praviras pagrindines bažnyčios duris vietoj maldos namų erdvės matyti įrengta sporto salė. Salėje intensyviai treniravosi M.Romerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto studentai.

Jungtinę Karalystę krečia skandalas.
Daugiau nei 300 policininkų sulaukė kaltinimų, kad naudodamiesi savo pozicija lytiškai išnaudojo pažeidžiamus žmones, kuriuos jiems buvo paskirta ginti ir saugoti nuo pavojaus.

Inspekcijos išvados apstulbino visus: nustatyta, kad Anglijoje ir Velse per dvejus pastaruosius metus, iki 2016-ųjų kovo, įvyko 436 incidentai, kai policininkai naudojosi pareigomis, kad lytiškai išnaudotų aukas.

HMIC ataskaitoje skamba perspėjimas, kad nors Jungtinės Karalystės policija pripažįsta, jog problema rimta, dalis pareigūnų nemano, kad galios naudojimas tvirkinant žmones yra rimtos korupcijos išraiška.

Komentarų nėra: