2017-02-12

Duomenų apsauga

Šiandien didžiausias turtas, kurį valdo bankai yra ne pinigai, ne vertybiniai popieriai ir net ne aukščiausios klasės profesionalai, o informacija. Bankai turi sukaupę milijardus terabaitų informacijos apie procesus ir klientus ir tai yra tikroji vertė, kurią galima realizuoti.
Jei ne šiandien, tai rytoj.

Bankininkystė buvo viena iš pirmųjų verslo sričių, suvokusių, kokią naudą gali duoti teisingai analizuojamas duomenų masyvas. Bankuose Didžiųjų duomenų analizė yra įprastas dalykas, tačiau kol kas ji naudojama saugumo monitoringui ir banko verslo poreikiams.

Vieną gražią dieną, kai informacijos vieneto kaina taps didesne už paslaugos vieneto kainą, viskas pasikeis.

Kiekvienas klientas galės nemokamai naudotis banko paslaugomis. Žinoma, pinigai ir toliau kainuos, tačiau įprastos banko paslaugos bus suteikiamos nemokamai. Su sąlyga – jei klientas leis naudotis jo duomenimis.

O jei neleis? Nieko tokio, tiesiog bankinės paslaugos tokiam klientui ir toliau bus mokamos.

Patiko?

O kaip gi duomenų apsauga?

Kaip bankai sugebėjo sukaupti milijardus terabaitų informacijos apie procesus ir klientus, o mes apie mūsų pinigus reguliariai pradanginančius bankus tokios informacijos sukaupti nesugebėjom.

"The Guardian" pastebėjo kad Europos centrinis bankas net 30 (trisdešimt) metų gali neaiškinti savo veiksmų ES vyriausybėms: "European Central Bank...is under no obligation to issue details of its decisions for 30 years..."
:)))

Komentarų nėra: