2018-07-21

Начало Руси


Atsirado paslėpta* rusų istoriko Костомаров, Николай Иванович, kildinančio Rusiją iš Lietuvos, 1860-jų metų 32 puslapių knyga "Начало Руси" (Aldas Mačiulis apie ją papasakojo, pasisūliau ją surast - ėmė, ir pati atsirado:))):

https://books.google.lt/books?id=JEpdAAAAcAAJ&printsec=frontcover&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

Knyga prasideda tokiu eilėraščiu:

Iszbėg, Iszbėgo
Iš Rusnės kemo
Du jaunu žwejtyteliu...

Rusnes kemelij
Aug man žedelis
Ten rimst mana szirdele

Kaip matot, Костомаров, Николай Иванович 
yra российский историк[4], публицист, поэт и общественный деятель, член-корреспондент Императорской Санкт-Петербургской академии наук, действительный статский советник.
Atkreipkit dėmesį į metų skaičiavimą šiame knygos puslapyje: 6368, 6369, 6370.

Šie, 2018-ji metai žydų kalendoriuje yra 5778-ji. 

Beje, 6370-tais metais, esą, variagus/ворюг išvijo  už jūrų
- ar tik ne šitokiu būdu dabartiniai -
 Skandinavijos - vikingai neteko
gintaro
Ptolemėjaus Skandijoj (jo aprašytoj saloj it lapas ant koto/Kuršių Nerijos) 
ir patapo plėšriaisiais pirmaisiais germanais/skandinavais šių laikų Skandinavijoj (o ką ten, kur tik akmuo/uolos arba jūra, anais laikais veikt - tik žvejot arba plėšikaut; nafta dar „ne madoj" buvo - nebuvo kuo gi iki jos prisigręšt tuomet?) atnešę jon Skančios/Skandzos/Skandijos vardą?

O gal istorinių reikalų painiotojai/knygelių pradaigotojai tą vardą ten nunešė (dabartinę Skandinaviją
sala pavadintum nebent taip prisigėręs, kad jūra iki kelių būtų)?






Nuo sekančio, 15-to puslapio nepraleiskim progos pasiskaityti kaip член-корреспондент Императорской Санкт-Петербургской академии наук, действительный статский советник aiškina lyg būtų Česlovo Gedgaudo pirmtakas.

















1 komentaras:

Dario Budrio rašė...

Žmogus analogas Žemės. Teritorija Širdies-Joje kito nuo Ognē degimo visame kūne Augimo amžiuje(aukso), iki kildinimo iš upelio pavadinimo kai Ją užgesino,užmigdė melu(istorija).
Žmoguje melas tik tūkstančiai metų, iki tol Ėjo milijonus Žmogiškai ir Adomo obuolį/Jarioma/Dūšė JaRocAveliom(Jaroslavl miestas) varė LiTaVija kad gyventu Rusniškai/EtRuskiškai/RuEkNišom/Graduose/Žvaigždės pavidalu miestuose/СтарГрад/СтарМать/СарМать iki sarmatos išsaugojimo klausymo Žemėje, nes Kainistai įsigalėjo (neįgavę Širdies pilnatvės,nedomerkos,onkologija kūne). Šviesi teritorija Augti - iš P-proto ,kuris nuo П-stulpų įdirbio(Г iš kairės dešinės smegenų pusrutulio,įdirbio, iš P Rus imu Užduotį Vykdymo. Tam priešas Žemės kiša į teritorijas liberalumo laisves ir naikina Žmogų rasdamas nevalyvo velniavai. Kol nesumaišė Rašto už Jo nepagarbą, Gamtos terorizavima Jo pagelba, kūnas Žydėjo. Dabar Yda jame RusEna. Raidė N duoda atsakymūs-tai Mūsų Žemė. Nieko sau, viska tik Jai (Motina AtidiDėkoja,PaGanyti)