2018-08-28

Viarslas Liatuvos


Ištyrė įmonių pajamas:))

Lietuvos statistikos departamento duomenimis didžiausia vidutine 2016 m. apyvarta vienam darbuotojui, atmetus finansų sektorių, išsiskyrė energetikos įmonės, o mažiausia – teikiančios apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas. Dar mažiau pajamų teko švietimo sektoriaus įmonėms:(((

Na, nesakykit:)))
„Apyvarta, tenkanti vienam darbuotojui, parodo, kiek produktyvi yra įmonė ir kaip efektyviai ji panaudoja turimus išteklius, – pranešime cituojamas „Creditreform (he he he:))) Lietuva“ direktorius Saulius Žilinskas.
– Tyrime nenagrinėjome švietimo sektoriaus įmonių, nes didžioji jų dalis nėra komercinės. 
Dėl verslo specifikos 
taip pat neanalizavome finansų ir draudimo sektoriaus įmonių.

Įmonė:)

Milijonai vienam!!!

2016 m. didžiausią apyvartą turėjo ir nebuvo nuostolingos, įspūdingiausiomis pajamomis – 112,7 mln. eurų – vienam darbuotojui galėtų pasigirti perdirbtų aliejinių produktų didmena užsiimanti UAB „Aliejynas“. Tiesa, įmonėje ir yra tiktai vienas darbuotojas.

Verslų, kur vienam ar keletui dirbančiųjų tenka milijoninės sumos, Lietuvoje galima rasti ir daugiau.

Ypač tai pasakytina apie pagrindinių buveinių ir verslo konsultavimo sektorių.

Štai AB „Achemos grupė“ vienam darbuotojui uždirbo 17,4 mln. eurų apyvartos, UAB „Koncernas SBA“ rodiklis siekė 5,8 mln. eurų, o UAB „Koncernas Vikonda“ – 15,6 mln. eurų.*

Siekdami optimizuoti mokesčius ir verslo valdymą, Lietuvos verslininkai holdinginių kompanijų yra pristeigę ir kitose ūkio šakose.

Tad dažnai gali būti, kad didžiulės pajamos vienam darbuotojui reiškia, jog prieš mus – įmonių grupę valdanti ir visas grupės pajamas ar net PELNĄ AKUMULIUOJANTI BENDROVĖ.

(Į)Money (Į)Money:))))))


* Šmaikštu, ar ne?

GRUPĖ, KONCERNAS, KONCERNAS - o juose .... TIK VIENAS, KELETAS AR KELIOLIKA DARBUOTOJŲ:)))
Cho cho cho:)))))


Komentarų nėra: