2018-10-25

Mes Ne Mecenatai

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson
sudarė Mecenavimo tarybą.

Pagal įstatymą, kad nacionalinio mecenato vardas gali būti suteikiamas asmeniui, skyrusiam ne mažiau kaip 1 mln. eurų paramą kultūros, švietimo projektui ar projektams.

Savivaldybės, kurioje nuolatinių gyventojų yra 25 tūkst. ar mažiau, mecenato vardas gali būti suteikiamas asmeniui, skyrusiam ne mažiau kaip 150 tūkst. eurų dydžio paramą mecenuojamam projektui. Didesnėse ir kurortinėse savivaldybėse mecenatais gali būti pripažintas asmuo, skyręs ne mažiau kaip 250 tūkst. eurų dydžio paramą.

:))

Ar ne šie skurdžiai ant savo Skurdo
iškelia mecenatus?

From Mécène (“Maecenas”*),
a Roman** advisor (70 BCE – 8 BCE) and important patron for the Augustan poets.

Gaius Cilnius Maecenas (/mˈsnəs/; 15 April 68 BC – 8 BC) was an ally, friend and political advisor to Octavian(who was to become the first Emperor of Rome as Caesar Augustus) as well as an important patron for the new generation of Augustan poets, including both Horace and Virgil. During the reign of Augustus, Maecenas served as a quasi-culture minister to the Emperor but in spite of his wealth and power he chose not to enter the Senate, remaining of equestrian rank.
His name has become a byword for a wealthy, generous and enlightened patron of the arts.
** Romėnai...

1 komentaras:

Audrius rašė...

Skurdžiai girdi kurvius, kurvos kreipia tikrą, mecenatai tuo minta, meitcenuojasi, maitindami kur aš už iskreipimą tikrovės skurdžiams ar durneliams skurdiems nuo kurtumo.
Curva yr kreivė ir ar kreiva, iskrypus tt.

https://youtu.be/b_1_lkxlm7k