2020-05-11

EBPO PISA


EBPO - organizacija, kurios valstybėms-nariams (patys - Lietuva - nare nebuvo) pagal stojimo į EuroKongą
sutartį (kurios neskaitėme) įsipareigojome laisvai parduoti savo žemes.
sutartį, kurios neskaitėme (kas gi skaitys 6 000 puslapių - nebent tie, kas juos surašė:))), įsipareigojome parduoti savo žemes.

PISA - šitos EBPO organizacija, tirianti viso pasaulio 15-mečių SCHOLASTINIUS matematikos, skaidymo ir rašymo gebėjimus.


Scholastika (t. p. scholasticizmas) (iš lot. schola – mokykla) – mokslo, filosofijos, teologijos kryptis Vakarų Europoje (ir Bizantijoje) viduramžiais. Sąvoka naudojama apibūdinant tiek metodą, tiek sistemą. Paprastai kalbant apie scholastiką turima galvoje Vakarų filosofiją ir teologiją, nors kinų, indų, islamo filosofinėse sistemose taip pat galime atrasti kažką panašaus į scholastiką.
Scholastikos periodas Vakarų filosofijos istorijoje seka po patristinės filosofijos, o scholastiką keičia pozityvioji filosofija.
Vakarų krikščioniškojo pasaulio scholastikai (IX-XV a.) būdinga tai, kad mokslas ir filosofija remiasi krikščioniškosiomis tiesomis, kurios suformuluotos dogmose
Nepatiko?

Gal čia patiks:

Scholastika - (gr. scholastikos - mokyklinis): 1. svarbiausia viduramžių krikščioniškosios filosofijos kryptis, kuriai būdinga religinių dogmų grindimas, rėmimasis autoritetais (Šventuoju Raštu, Bažnyčios Tėvais, Aristoteliu (Aristoteles; 384- 322 pr.m.e.)) kaip pagrindiniais tiesos pažinimo šaltiniais; abstraktus, spekuliatyvus religinių problemų svarstymas; 2. prk. dogmatiškas filosofavimas, rėmimasis autoritetais, formalūs tušti ieškojimai, neturintys mokslinės vertės.

Skaidymo, skaidymo,
na, dar gal skiedimo:)

EBPO PISA:

Pasaulinė ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) paskelbė tarptautinio mokinių vertinimo (PISA) tyrimo rezultatus apie finansinį raštingumą. Nuo pastarojo vertinimo Lietuvos 15-mečiai padarė didžiausią pažangą iš visų vertintų šalių moksleivių, tačiau išlieka žemiau EBPO vidurkio. Aplenkę tokias šalis kaip Rusija, Italija, Ispanija, mūsų moksleiviai užima 9 vietą iš 20-ties. Kaip vertinti tokius rezultatus ir ar buvo prielaidų matyti dar didesnį progresą?

Kiek svarbūs finansinis raštingumas, teisingi pinigų valdymo įpročiai ir tvari finansinė elgsena, paaiškėja ištikus finansiniams netikėtumams. Dėl koronaviruso šalyje įvedus karantiną, 72 proc. šalies gyventojų nurodo supratę, kad būtina turėti santaupų, kurių pakaktų išgyventi keletą mėnesių negaunant pajamų.
Kas ši pupulė?
Betgi kokia išmintis!

... būtina turėti santaupų, kurių pakaktų išgyventi keletą mėnesių negaunant pajamų.
Buvę nebuvę, rizikuoju - einu Burtų Knygon pažiūrėt:

pisa sf. N, FrII146 vlg. cunnus.

Komentarų nėra: