2011-07-24

Jest dobrze...

Kunigas už dyką mišių nelaiko.

Vilniaus meras Artūras Zuokas dabar jau vadovausis krikščioniškomis vertybėmis, nes taip parašyta naujoje valdančiosios koalicijos (visiškai netinkantis politikams žodis:)) programoje. Į tas vertybes ne tik jį, bet ir koalicijos partnerius socialdemokratus, taip pat Darbo partijos deleguotus miesto tarybos narius ir visus kitus, kurie bent pirštu čiupinėja sostinės valdžią, atvertė nepaprastasis ir įgaliotasis apaštalas, skriaudžiamų ir ujamų lenkų šventasis užtarėjas Valdemaras Tomaševskis.

Kas studijavo Bibliją ar bent šiek tiek domėjosi teologija, prisimena, kas rašoma apie Joną Krikštytoją, Jėzų ir krikštą šventuoju Jordano vandeniu arba šventąja dvasia ir t. t. Dabartinis Abonento ir Ko apsikrikštijimas koalicine sutartimi yra iš kitų raštų ir popiežių enciklikose vargu ar išsamiai analizuotas – nebent netiesiogiai, kalbant apie apsišaukusius neofitus.

Tiesa, maldomis ir išpažintimis miesto tarybos posėdžiai gal dar neprasidės, nors tai tiktų net opozicijoje likusiai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai. Šios partijos suvažiavimuose jau ir taip meldžiamasi. Bet juk ne tai svarbiausia.

Politinis
programinis krikščioniškojo kooperatyvo pajininkų-koncesininkų įsipareigojimas Vilniuje pastatyti sanktuariumą (tokią vietą, kurioje bus saugomos šventenybės) gali būti labai svarbus. Jis sietinas su indulgencijų išsipirkimu. Pastatei tokius rūmus – geriausia už labai daug milijonų (ne savų) – ir gavai ne tik nuodėmių atleidimą, bet dar ir kokio nors statybos tresto bučinį į sąskaitą artimiausiems rinkimams. Visiems gerai – kas Dievui, kas „ciesoriui“, kas rangovui, o kas gal ir užsakovui.

Ko krykščiat, krikščionys?
2011-07-22 13:48:36
Pinigai valdo.

Bažnyčia draudė savo avelėms skolinti pinigus už palūkanas.

Skolintis nedraudė.

Jest dobrze... 2011-07-22 13:54:34
Bažnyčia - iš bltr. ar sen. lenkų božnica „Dievo namai“.

Koks toj božnicoj Dievas?

Bóg.

Bogaty
.

Jest dobrze, myslijo Zuokas...

Faini tie merai.

Jest dobrze ...

Komentarų nėra: