2012-02-28

Tamsa prie upės Tamsios

Prie Tamesos upės.

Policija ir teismo antstoliai antradienį ėmėsi ardyti antikapitalistų judėjimo „Occupy“ stovyklą, išdygusią prie Šv.Pauliaus katedros Londone pernai spalį, pranešė Londono (oi, pasenę duomenys...) Sičio savivaldybė.

„Apgailestaujame, kad buvo prieita iki šito, tačiau Aukštojo Teismo sprendimas iškalbingas pats savaime, - pridūrė pareigūnai. - Aukštojo Teismo vykdomieji pareigūnai, nusamdyti Londono Sičio korporacijos, atlieka likvidavimą dalyvaujant policijai, siekiant užtikrinti visuomenės saugumą ir palaikyti tvarką. Prašome protestuotojų išsiskirstyti taikiai.“

Tamsius darbus reikia dirbt patamsy.

Apie 50-60 protestuotojų buvo likę aikštėje, kai policija atvyko tuojau po vidurnakčio (2 val. vietos) laiku ir suteikė penkias minutes laiko išsiskirstyti.

Neišvengiamą stovyklos išardymą paskelbė vienintelis švilpukas.

Kiti aktyvistai „Occupy“ svetainėje socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė, kad policija grasino suimti protestuotojus, jeigu jie nepasitrauks nuo bažnyčios laiptų, nors teismo nurodyme dėl stovyklos likvidavimo nėra numatytas žmonių iškeldinimas.

Stovykloje susitaikymo su likimu nuotaikos buvo jaučiamos nuo praeito trečiadienio, kai Apeliacinis Teismas atmetė protestuotojų prašymą leisti apskųsti praeitą mėnesį paskelbtą Aukštojo Teismo nutartį, jog jie turi palikti stovyklą, įsikūrusią Londono finansų rajono širdyje.





Aktyvistas George'as Barda sakė, kad prasidėjus stovyklos likvidavimui jį apėmė „prieštaringi jausmai“.

„Tai galimybė judėti aplinkiniais keliais, - jis sakė visuomeniniam transliuotojui BBC. - Tai ne pabaigos pradžia - tik pradžios pabaiga, o šio įvykio dramai negalima leisti užtemdyti problemų.“

Štai jums ir plėšikų landynė prie upės tamsios!

Komentarų nėra: