2012-04-04

Įtakingi ekonomistai

Įtakingi ekonomistai Europos Sąjungoje bei Europos centriniame banke neslėpė, kad neleido Lietuvai įvesti euro 2007-aisiais dėl per žemo kainų lygio šalyje.

Jei neslėpė, kodėl nesakė?

Sakė.

Bet ne visiems.

Mindaugui Leikai sakė.

O mums nesakė.

Nes 2007-aisiais mes nebendravom su tuometiniu Europos centrinio banko vyriausiuoju ekonomistu Jürgenu Starku bei Europos Komisijos ekonominių ir finansų reikalų direktorato vadovu Klausu Reglingu, kaip kad Mindaugas Leika.

O Latvijos prezidentė Vaira Vykė-Freiberga, matyt, irgi nebendravo.

O Reinoldijus Šarkinas 2006-jų pabaigoje aiškino priešingai, negu Mindaugas Leika šiandien: infliacija išliks didžiausiu stabdžiu jungtis prie euro zonos.

Negi Lietuvos banko valdybos pirmininkas nesišnekėjo su Lietuvos banko Finansinio stabilumo skyriaus viršininku?

Ir apie stabilumą, ir apie eurą.

O gal Lietuvos banko dabar jau Ekonomikos departamento direktorius Mindaugas Leika moka kainas Valiutų Valdybos Šalyje padidinti be infliacijos?

O gal įtakingi ekonomistai Europos Sąjungoje bei Europos centriniame banke juos abudu - Mindaugą Leiką su Reinoldijum Šarkinu - iki 2007-jų, pakol nepasišnekėjo, mulkino, paprasčiausiai?

Ar mus mulkino su Mastrichto kriterijais, visi sykiu?

Šnekant šiuolaikiniais terminais, pasitikėjimo Lietuvos banku indeksas dar labiau krito.

Ir įtakingais ekonomistais.

59. Euras yra melu grįstas 2012-04-04 06:43IP: 80.240.9.72
1. Įtakingi ekonomistai Europos Sąjungoje bei Europos centriniame banke neslėpė, kad neleido Lietuvai įvesti euro 2007-aisiais dėl per žemo kainų lygio šalyje. Taip tvirtina Lietuvos banko Ekonomikos departamento direktorius Mindaugas Leika. Oficiali priežastis, dėl ko Lietuvai durys į euro zoną buvo užtrenktos - infliacija joje buvo 0,1 proc. punkto didesnė, nei leidžia Mastrichto kriterijai.

2. Ar tikrai niekas nepastebėjo, kaip smarkiai Graikija prasiskolino? - Graikijos sunkumai buvo gerai žinomi. Dar 2000 metais ECB įspėjo, kad graikų kreditų suma 100 proc. viršija metinį ekonomikos pajėgumą (ES leidžiama 60 proc.). Nors finansininkai ir įspėjo, politikai to nenorėjo girdėti, todėl tais pačiais metais Graikija širdingai buvo priimta į ES, esą be „demokratijos lopšio“ Europa neįsivaizduojama.

Kitaip sakant, šįsyk įtakingi ekonomistai kažkodėl nebebuvo pakankamai įtakingi...

3. Google: Europos centrinis bankas susirūpino dolerio stiprinimu.

Žinoma, kaip gi be stipraus dolerio?

Amerika gi.


4. A Eurobond is an international bond that is denominated in a currency not native to the country where it is issued. Not to be confused with Eurobonds or European bonds backed collectively by all eurozone countries.

Not to be confused.

Oficialiai Lietuvai durys į euro zoną buvo užtrenktos, nes infliacija joje buvo 0,1 proc. punkto didesnė, nei leidžia Mastrichto kriterijai, o, anot konfidencialios informacijos, kuria su mumis pasidalino Lietuvos banko Ekonomikos departamento direktorius, dėl per žemų kainų.

Tai čia jau teisybė?

Jei teisybė, tai tie Mastrichto kriterijai - tik širma?

O jeigu šitaip - kas yra toji eurozona?

Komentarų nėra: