2012-12-13

Nacionaliniai Bankroto Ypatumai

Šįvakar per "Lietuvos ryto" televizijos žinias išgirdau, kad Nacionalinės kredito unijos veikla Lietuvos banko parėdymu apribota, o indėlių grąžinimas sustabdytas.

Susidomėjęs tokiu keistu (mano supratimu) kredito unijos, kurios "duona" ir yra indėliais atnešti (o ne "ex nihilo" atsiradusieji ir už 0% palūkanų pasiskolinti) pinigai, veiklos suvaržymu, vėliau pagūglinau norėdamas sužinoti daugiau.

lrytas.lt papasakojo. kad "Prokurorų nuomone, organizatoriai ketino parodyti, kad unija bankrutavo, indėlius kompensuoti būtų palikta valstybei."

Vietoj gramatikos, galima spėt, būta šimtgramio.

Dar sužinojau, kad "jau nustatytas 60 mln. litų trūkumas, kur jie yra – nežinia", bet ko, kokio spektaklio ar ko kito "organizatoriai ketino parodyti, kad unija bankrutavo", nesužinojau.

Užtat dusyk sužinojau, kad nėra žinoma, jog pavogti gauti iš Nacionalinės kredito unijos pinigai ar "kokie nors nusikalstami pinigai būtų nukeliavę į Darbo partiją" (tikrai nesu tos partijos gerbėjas).

Bet, sužinojęs apie nežinią, susimąsčiau: gal tikrai gauti iš Nacionalinės kredito unijos pinigai ar "kokie nors nusikalstami pinigai nukeliavo" į kokią nors partiją?

„Jei atsitiktų taip, kad ši ar kita unija bankrutuotų, valstybė turėtų atlyginti indėlius iki 100 tūkst. eurų. Manau, kad galima įtarti, jog kaltininkai numatė šią situaciją ir nematė didelės problemos. Jie manė, kad tam tikra įmonė „kris“, tėvynė atiduos indėlininkams kas priklauso ir visi liks patenkinti“, - spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras Simonas Minkevičius.

Tėvynė.

Tėvynė?

Pasiskolins, kaip pasiskolino, ir atiduos.

Nes tokie Lietuvos Nacionaliniai Bankroto Ypatumai.

Kodėl gi jie Nacionalinės Kredito Unijos bankrotui turėtų netikti?

Kam jos Lietuvai reikalingos, savos kredito unijos?

Niekam nereikalingos.

Banko bankroto atveju jo aukščiausioji valdžia bus nušalinama, tačiau svarbiausios finansinės įstaigos operacijos bus palaikomos, toliau funkcionuos ir tos banko antrinės struktūros, kurios išliko stabilios.

Incredible!

Nieko panašaus.

Mūsų bankrotų indėlininkams mes, pasiskolinę iš tų, kas pinigus daro, sumokėsim, - irgi.

Karti, karti, degtinė karti...

Komentarų nėra: