2013-03-11

Nesankcionuota Kovo 11-ji

Šių metų nacionalistų eitynės smarkiai skyrėsi nuo tų, kurios buvo rengiamos anksčiau. Ir ne tik tuo, kad nebuvo išduotas leidimas žygiuoti sostinės širdimi. Prieštaringai vertinamą šūkį „Lietuva – lietuviams“ šį kartą rėkė palyginus nedidelė grupelė dalyvių, o agresyvius skustagalvius pakeitė Lietuvos vėliavėlėmis pasipuošę jaunuoliai. Eitynės strigo tarp policijos automobilių, koncertų scenų ir prekeivių palapinių. Gedimino prospektu žygiavo keli tūkstančiai žmonių. Nors buvo skelbiama, kad eisenoje dalyvaus tautinis jaunimas, tačiau dauguma dalyvių – vyresnio amžiaus žmonės.

Vyresnio amžiaus nacionalistai nesankcionuotu būdu pažymėjo Kovo 11-ją...

Kažkokia nacionalistų šventė?
  
Sankcionuotas renginys Gedimino prospekte.

Keli tūkstančiai žmonių Vilniuje žygiavo Gedimino prospektu nesankcionuotoje eisenoje Kovo 11-osios proga. Po mažiau nei valandos eitynių dalyviai policijos buvo sustabdyti Lukiškių aikštėje.

Tiesiog simboliška.

Nedalyvavau nesankcionuotoje eisenoje Kovo 11-sios proga, bet prieš mėnesį Genocido aukų muziejuj, ties kuriuo eitynių dalyviai policijos buvo sustabdyti, buvau.


Kas būtų tada tuom patikėję ...

Sankcija (pr. sanction; iš lot. sanctio, grasinimas nubausti; sancire, vertinti, negrąžinamai įtvirtinti, grasinti bausme) – socialinėje sistemoje integruotas poveikis, nukreiptas į sistemos, jos posistemių, elementų aktyvumą, sąveiką, kurio paskirtis yra (ne)tiesiogiai skatinti, remti arba slopinti jų veikimą (ar neveiklumą).

Vilniaus meras nesankcionavo.

Pagal apibrėžimą išeitų - negrasino nubausti;)

Šnekam mandrai...

sanction (n.)
1560s, "confirmation or enactment of a law," from Latin sanctionem (nominative sanctio) "act of decreeing or ordaining," also "decree, ordinance," from sanctus, pp. of sancire "to decree, confirm, ratify, make sacred" (see saint). Originally especially of ecclesiastical decrees. The verb sense of "to permit authoritatively" is from 1797. Related: Sanctioned; sanctioning

sanctity (n.)
late 14c., from Old French sanctité, from Latin sanctitatem (nominative sanctitas) "holiness, sacredness," from sanctus "holy" (see saint).

Sanctus (n.)
late 14c., Latin, initial word of the "angelic hymn" (Isa. vi:3), concluding the preface of the Eucharist, literally "holy" (see saint). It renders Hebrew qadhosh in the hymn.
P.S. Antrojo komentaro nuoroda verta dėmesio: ne nacionalistai, o neo-naciai.

Ar tik nebus šis reikalas su Henry Kissinger pranašystėm susijęs?

P.P.S. Siurprizas: pamatė Orvelo 1984-sius, gal ir čia pamatys?

P.P.P.S. Kriminalistai, pasirodo, stebėjo Orvelo 1984-sius, gal ir čia pamatys?

3 komentarai:

Jonas Kiselis rašė...

Vienintelė Kovo 11 šventimo iniciatyva, kuri nėra nuleista nuo valdžios. Smagu matyti. Jei tik gyvenčiau Vilniuje, mielai prisijungčiau :)

audrius rašė...

Išvakarės...

http://www.jpost.com/Opinion/Op-EdContributors/Article.aspx?ID=305832&R=R1

Zuokas maladiec, bus pagirtas. Tiek barikadų pristatė ir sulaikė fašistų tankus, dabar norą galės susukt popierlin ir pakišt tarp litų, kad diedas marozas užupis in atneštų:)

audrius rašė...

Neo nacių pagromams išvengti buvo paskirti 150 000 litukų policijai, tai yra tiesiogiai piemenims paganiusiesms bandą iki dantų ginkluotų nacistų. Na mat ji šunis su tais pinigais, juk svarbu Vilniaus širdis nesustojo. Kiek idomu skyrė užuupės valdžia, iš kur valdomas Vilnius ir palaikomas jo širdies plakimas, pinigų barikadoms, meninkams ir kitokiems vertelgoms be lietuvos pilietybės ar turinčius daug pilietybių? Policijai tik 150 štukių numetė, o patys milijardus, žemes, valdžias, vergus,,, dalijasi ir susrenka prie seimo pasitusinti, alia jo gynėjai 91-aisiais. Nu ar nejuokas, kad grietinėlė visų vaivorykštės spalvų gynė seimą, pristatė barikadų net nuo katedros, savo(seimo) apsaugai paskyrė būrius nacių iztribitelių, kad sulaikytų visus lukiškėse, o po sulaikymo, tai jau galima švesti majuvkes ir pasiparodyti svietui kokie jie šaunuoliai ir verti dovanų:)

http://www.ekspertai.eu/grazinta-kovo-11-oji/