2013-04-24

Balsas iš viršaus

katekìzmas sm. (2) TrpŽ, Š bažn. trumpas krikščionių tikybos išdėstymas klausimų ir atsakymų forma.
.
katekizúoti, -úoja, -ãvo tr. NdŽ bažn. mokyti krikščionių tikybos, katekizmo.
.
katekìzminis, adj. (1) skitrtas katekizmams: Joknavyčia rašė lietuviškus katekizminius pamokslėlius rš.
/.
Katekizmas - glaustas krikščionybės pagrindų išdėstymas klausimų ir atsakymų forma. Jame pateikiamos tikėjimo tiesos, sakramentai, Credo, Dešimt Dievo įsakymų, ir malda Tėve mūsų. Katekizmo turinys priklauso nuo išleidimo laikotarpio ir adresato (vaikų, suaugusiųjų, pasauliečių, kunigų, valstybių) poreikio.
.
Kate... ne tas... 
.
A catechism (pron.: /ˈkætəkɪzəm/; Ancient Greek: κατηχισμός from kata = "down" + echein = "to sound", literally "to sound down" (into the ears)), is a summary or exposition of doctrine, traditionally used in catechesis, or Christian religious teaching of Christian children and adult converts, from New Testament times to the present.

Катехи́зис, катихи́зис (из лат. catechēsis от др.-греч. κατηχισμός — поучение, наставление ← κατηχεῖν — внушать, отвечать = κάτω — вниз + ήχος — звук) — официальный вероисповедный документ какой-либо конфессии, огласительное наставление, книга, содержащая основные положения вероучения, часто изложенные в виде вопросов и ответов.
catechesis (n.) 
from Greek katekhesis "instruction by word of mouth," from katekhein "to instruct orally," originally "to resound" (with sense evolution via "to sound (something) in someone's ear; to teach by word of mouth." From kata- "down" (in this case, "thoroughly") + ekhein "to sound, ring," from ekhe "sound," from PIE *(s)wagh- "to resound" (see echo (n.)). Related: Catachectic; catachectical.
 
Pirmoji knyga? 
 
Ar pirmoji kunigui tikusi knyga
bukčiójimas sm. (1); SD1208 → bukčioti: Kokis čia tavo skaitymas – vienas bukčiójimas Dglš.
.
bukinìstas, smob. (2) vartotų ar senovinių knygų pirklys: Čia ir bukinistas, išsidėstęs knygas, ir dailininkas, iškabinęs savo paveikslus rš.
.
1 bùkis sm. (2)
4. euf. velnias: Girios arba šilo velnius vadina „šilo vokietėliais“ arba „šiliniais“ ir „bukiais“ BsMtI26. Šiąnakt atvažiuos dar daugiau bukių, jau tau bus vargas BsV315. 
.
bùkinė sf. (1) bukio (velnio) pati, velnienė: Pametė bukinę Bs.
.
×bukliñčius, -ė (-ia) (hibr.) smob. (2) K gudruolis.

6 komentarai:

Audrius rašė...

Kunygo knyga bogatstvas neša bogui.
Žiurėt galo galią gali:
http://translate.google.lt/#lt/en/i%C5%A1viet%C4%97


bog

pelkė, bala, raistas, išvietė, marmalynė, plynė

Į šviesą tą bogą/Šauktukas.
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%BA%D0%B0_%28%D0%B8%D0%BC%D1%8F%29
Čipolinas:)
U lukomorja dub zelionyj, auksinė cep na dubenyje aukų....
http://it.wikipedia.org/wiki/Lucania

Svarbu žinot kas minta logija, kad į loginę seka sudėt. Mitologas Šviesusis Luka liuksusavo iš vasilisų šviesiųjų lankų i da dabar tebešviečia. Kuom gi įvardyti visus ant svieto stebuklus gamtos, kaip ne dzyvais to ar to? Tomi visa ir yr esmė. Ką esma, tuom ir esma. Te esi te meni tą per mesa esdams jo kūno mėsą vylgydamas pavilgu syvyno syvo vyno jojo kūno.... Minti, mini, meną tą į kūrį sukurtą iš mentos tampi...
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%BA%D0%B0_%28%D0%B8%D0%BC%D1%8F%29

Lanka, landa, langas,,,,
Lanka - šviesi vieta tarp girų ir kalnų, tarp jūrų, ježėrų. Ten pa lanku gyventi, kurt. Ten sodas manas žydi tarp sodų sosiedų su kuriais susėdu pasidalinti kūriniais, menu kuriuo mintu, o soduva sodybų sodžių tu lanka, dainu vija te sklinda amžiais ratuos susbūrusių sodybų, sodžių ir gyvenimo kaimynų iš ulyčių siaurų, alia valia liuosų...

Audrius rašė...

Landa, lanka,-landyti, lankyti,,; langas - per langų veiėji in ti ir iš ti in vidu, a da i inlys, išlyst kap pro landų gali in kitų lankų.... Lankoj gyvenimas. Gyvenimas yr būtis ant žemės(land). Ir tep toliau, ir tėp doliau..


lankýti, lañko (lañkia), lañkė tr.
1. DP526, R, K ateidinėti pas ką nors (ppr. reiškiant palankumą, pagarbą, užuojautą): Neturiu tėvo motinėlės – niekas manęs nelañko Grž. Kai aš mylėjau kaime mergelę, ėjau lankyti kas vakarėlis (d.) Ds. Senos močiutės neklausei, sergant tėveliui, nelankei JD597. Bernyti mano, jaunasis mano, kodėl manę nelankai? JV41. Tai eisu, tai lankysu savo seną tėtužį RD166. Duok, mergyte, duok man ranką, tegul tave nieks nelanko RD131. Nugrįsiu tiltelį per Nemunėlį, lankysiu mergelę kas subatėlę (d.) Lš. Sugrįšk, lankykie mane, dukrele, nors kas šventa dienelė (d.) Klvr. Lankėm kapą motinėlės, jai raudas raudojom S.Nėr. | prk.: Mintis apie grįžimą namo lankė ją vis dažniau ir dažniau rš. Mus … Dievas lanko (baudžia) badu ir maru DP587. Pražengėjus prisakymų tavų tūla korone lankai (baudi) MKr41. ║ prižiūrėti, pasižiūrėti, patikrinti: Ein mergytė par kiemą žalių rūtų lankyti StnD10. Nuėjo tėvelis miežių lankyti (pažiūrėti, kaip auga) J.Jabl. Lankiau kalne rugelius ir geltonus kvietelius BsO66. Darže biteles lankysi, sode obalėlius raškysi JV773. | Mes nuplaukam lankýti žiuvies: ans parsiveža dėžių dėžes, o aš tik kiocelį (krepšelį) Prk.
2. dažnai buvoti, užeidinėti: Pramogas lankýti BŽ107. Juo daugiau bičių žiedus lanko, juo daugiau ir vaisių užmezga J.Krišč. Lanko bitė raudonųjų dobilėlių žiedą S.Nėr. Dažnai kur esmi, tankiai lankau kurią vietą SD22. | refl.: Kad būtum pas mus lankęsis, ir mane būtų kas pamokęs buvęs J.Jabl. Agitatoriai lankosi ir rinkėjų butuose sp. Teip čia svečiai lankos, jog ir durys neužsidaro VP46. O metų ji turėjo kaip tik tiek, kad pradėtų lankytis piršliai LTR(Dkk). Visi su juo važiavo prie jo uošvio lankytis Jrk13. | prk.: Tas svečias (pavasaris) lankosi kas metai, ir vis tuo pačiu metu J.Jabl.
3. dalyvauti paskaitose, pamokose, mokslus eiti: Institutą jie Vilniuje lanko, šitie šaunūs vaikai rš. Tasai … ir universitetą lankė A1885,49. Ir senieji gausiai lanko liaudies universitetą sp.
1 aplankýti
1. tr. K užeiti, atvykti pas ką, reiškiant palankumą, užuojautą, pagarbą: Aš atėjau tave aplankyti KBI57. Kad žinočiau jį atvažiavus, reikėtų aplankyti J.Jabl. Į Lietuvą aplankyti tėvų žemę, su kuria buvo išsiskirta prieš keliasdešimt metų, atvyko grupė Amerikos lietuvių sp. Likit sveiki, mūsų aplankyti (iš laiško) Jnšk. Buvo jai labai malonu, kad piršliai, kitas aplenkę, ją, jauniausią, aplankė K.Bink. Išgyk, munęs aplankyta Šts. Jis aplanko mumis sergančius rš. Susijuosęs negulk – laumė aplankys (priet.) Sn. Oi verkia mergelė aplankoma, ai vysta rūtelė aplaistoma (d.) Tvr. Leisk mane, bernužyt, mamužės aplankyt RD166. O kada tu pas mus pareisi ir kada aplankýsi? JD1177. Aš negaliu pareiti mamužę aplankyti KlpD50. Žilvine, žalteli, leiski leiski mus į tėvelių šalį, aplankyt namu....



Indų kultūroje, kaip ir visur kas vidun ineina, tas ir išeina į šviesą atgal. Netikit? Eikit į šviesą ir sodinkit sodą obuolių, grūšių, uogyčių sėklukes sėkit a ir lėliukus galit lankoj šviesioj daryti, cik žinokit kad ne pirščiuku ar runkele vaikai darosi, i to knygose kunygo nenapisiota runkute su nageliais riestais, bo viskas kas ateina tas ir turi liuosa valia eit suteikdamas stebėjimo džiaugsmą ir kurybą menėjimo kito. Išvietė tai vieta šviesi kur išeina šutas traša sodui, esmė gyvenimui i visa kita. http://spokensanskrit.de/index.php?tinput=laNDa&direction=SE&script=HK&link=yes&beginning=

Audrius rašė...

Iš šviesos monas tas, iš šviesos... Lėliumai, sau lėliumai, saulė leidė mona mainulį monytį tamsoje, bet tas pradėjo dėmes-tėmę į šviesą leisti ir iš mainulio, kęstučio, konstantino, keistučio,,, patapo viso ko saiko kaupėju supirkėju, kupčium, skupčium,,, kol galop patapo dzyvu beblėjos kunygų PERKŪNU. Tiesa dažniausiai reikalauja didelės aukos, - turi rinktis arba ją, arba laikytis savo stabo dzyvno dyvo perkūno kur eina per kūna kūnu tapdams i visu gyvenimu... Lai gyvenam labai, lai dzyvu labusai.Šauktukas. A perkūnui šaukštukas kaupeliui srėbti:)


https://www.google.lt/search?q=%E0%A4%B2%E0%A4%BF%E0%A4%99%E0%A5%8D%E0%A4%97&client=firefox-a&hs=lUK&rls=org.mozilla%3Alt%3Aofficial&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=tMl3UdGBNsT04QT6o4CgCA&ved=0CEoQsAQ&biw=1440&bih=756#client=firefox-a&hs=99e&rls=org.mozilla:lt%3Aofficial&tbm=isch&sa=1&q=lingam&oq=lingam&gs_l=img.3..0j0i24l5j0i10i24j0i24.32950.36257.0.36763.6.6.0.0.0.0.87.489.6.6.0.ekwqrh..0.0...1.1.11.img.nay41U4H0SA&fp=1&biw=1440&bih=756&bav=on.2,or.r_qf.&cad=b&sei=69Z3UdHgKsbV4gTB-YCICQ

Audrius rašė...

Ga = galia, galėti, galas, galia teka galan galūnėn. Gamta = galia+gama ta, tų, tos,,+mata, motina, matas, matymas, materija,,,, .

Landa
Landynė
Klonis
Kloti
Poliana
Poland
London
Goland, galind, galas klonio palieto.....
Lindi
Lenda
Ola
Irštva, iriš, ...
Gniezdo
Galindolizdas, galios lizdas lindėti ir dėti...
....

R, ra, ri, ro,,,,, visad = ratas ritasi rieda roodydamas rutą rasės ratu rassėtų .....

Gal kas girdėjot koki R nesusijusi su O, nu tuo apvaliu kuliu kuris kurtai ritasi...?

Ga = galia, galėti, galas, galia teka galan galūnėn. Gamta = galia+gama ta, tų, tos,,+mata, motina, matas, matymas, materija,,,, .

Landa
Landynė
Klonis
Kloti
Poliana
Poland
London
Goland, galind, galas klonio palieto.....
Lindi
Lenda
Ola
Irštva, iriš, ...
Gniezdo
Galindolizdas, galios lizdas lindėti ir dėti...
....

R, ra, ri, ro,,,,, visad = ratas ritasi rieda roodydamas rutą rasės ratu rassėtų .....

Gal kas girdėjot koki R nesusijusi su O, nu tuo apvaliu kuliu kuris kurtai ritasi...?

http://translate.google.lt/#lt/en/%C5%A1viesi%20%C5%BEem%C4%97

Bogų radastėlė. Ai, jai, jai, keip gražu:) Arvydai, kaip atrodo radastėlė ant gyvatos kryžiaus kur rožių krūmas degė dyvnu atvaizdu? Graikų nuo senos juros krantų, juk kalbą studijavai? Kų ti reiškia tav, tau, taurumas, tauroja, didžioji tauropa, ,,,? Kas tam zubrui-stumbriui-bizonui-taurui-buivolui tav su kryžium ir saulės ratu išdegino įdagą tarp ragų, lauro lapais pagardino, pinavijom ir radastėlėm papuošė ant radastčiaus tėvo vaikų..?


×lonkà sf. ppr. pl. (2) Rd žr. lomka: Ponai sėdžia lonko[je], i tai susiraukę, o mes vargdienėliai ant kelių suklaupę LTR(Krkn).



Čia buvo prie londonės ir kitų švieslangių kur lingės ir vanagai lankas iš aukštai stebi.

Audrius rašė...

Dar prie bukoliejos ir biblijos, kas yr book kalbos kodo nulaužimas arba mono sodo projekcija:
...
buka
bybuka( by buks, by smails(geometr))
bibukas iš kurio liejas į šviesą
bibuka lija (sisiojimas)
buka pisati(pasisioti)
bib lija
...

Audrius rašė...

Katekizmas
kutinokurkuliusžalius
KeiteAukgončius
.....
Katekizmas agurkams arba windausai(lankos)žaliems:)


https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/923115_10151613739675987_537248467_n.jpg



Agurkas
Raugurkas
Rugurekas
Agureček
Raugurečekutis Auglys, auga,,+rugti= agurkas
Augurukštis
AuGuruk
Agurk
Gurk
...
Pauglys raugtas kurkulis Augurukgsštukurkulai
Augakurkulis
Agurkulis
Agurk
...

http://www.etymonline.com/index.php? allowed_in_frame=0&se arch=cucumber&searchmode=none


Rugštin paauglius, rugštin biblijos ir mesų rugštin, rugšties iį taborą, į raugyklą rugšties, prie baro varo pirk rugšties už baro kuri perkūna eis esdama ir keistama gyvata, auka dega rukdama anglies dvideginiu ir kavos smala rugščia,,,,,, Rugštis. Šauktukas ir? REIK SODOS, SUDUVOS, SODYBŲ VANDUVOS, ,,,, KAD RUGŠTĮ UŽGESINT. šAUKTUKAS.

po. skribu. Ačiu, Eugenijau, mano dėstytojau ir visiems kitiems už gyvenimo alchemijos pamokas. Kada egzaminas ar kaip ten dabar kitoniškai - koliokas, koliokumas,,,(turbut nuo kontrolinio..)?