2013-07-12

Varguolių Liuksemburgas

Netolli - pusiaukelėj iki Tallinno.

Smagu, dievaž:

Ne per seniausiai Tarptautinis tiriamosios žurnalistikos konsorciumas atskleidė pasaulinio masto mokesčių vengimo tinklą, į kurį buvo įsivėlusios tarptautinės bendrovės. Netrukus buhalterinės magijos žabojimas tapo vienu iš Europos Komisijos (EK) prioritetų. Bent jau teoriškai. Europos parlamento finansų ekspertas Svenas Giegoldas iš Žaliųjų partijos sako, kad praktiškai Briuselis pasuko priešinga kryptimi ir į euro zoną įsileido dar vieną mokestinį rojų.

Kas tas naujasis rojus?

Mokestinio teisingumo tinklo analitikas Markusas Meinzeris vadina Latviją varguolių Liuksemburgu.

Kiprą gaubianti nežinia skatina kurti naujas strategijas. Kipre veikianti lengvatinė mokesčių agentūra „Privacy Management Group“ gegužės pabaigoje paskelbė akciją ir siūlė specialias sąlygas tiems klientams, kurie nutartų atsidaryti savo sąskaitą Latvijoje. Maždaug tuo pat metu Nikosija, siekdama išvengti kapitalo nutekėjimo, buvo priversta dvylikai dienų uždaryti šalies bankus.

Kol kas Latvijos finansų sistema nekelia didesnių rūpesčių. Bankų turtas siekia vos 128 proc. šalies BVP. Tuo tarpu ES vidurkis pakilo net iki 359 proc.

Na, iki Liuksemburgo tai tolli: Liuksemburgo bankų turtas 22,5 karto viršija metinį šalies BVP, o skola tą patį BVP viršija 46,36 karto.

Yra į ką lygiuotis!

Tolli tolli braliukams dar, krieviškai runijantiems:

Daugelis latvių moką rusų kalbą ir suvokia Rusijos gyventojų mentalitetą. Latvijos rinka vilioja klientus iš Rusijos ir buvusių Sovietų Sąjungos respublikų. Daugelis šių šalių bendrovių ir privačių asmenų mielai laiko pinigus ES šalyje, nes nepasitiki kleptokratinėmis savo falštybėmisvalstybėmis.

Beje, ES bankų turtas siekia 359 proc. BVP, o valstybės skola (eurozonos) - 120 proc. BVP

Normaliai.

New Tax Haven.

Luxembourg for the poor.

Kuriam vos ne prievarta euras įvestas.

Gal ir Šiaurės Jeruzalė dabar ten?

The streets are dusty, and graffiti on one building reads: "If Jesus comes back, we'll kill him again."

Beje - jei jau ne varguolių, o tikrasis, turtuolių, Liuksemburgas yra tokia jau saugi vieta nusuktiems ar tiesiog nušvilptiems pinigams laikyti - kodėl Liuksemburgo bankų turtas tik 22,5 karto viršija metinį šalies BVP, o užsienio skola tą patį BVP viršija net 46,36 karto?

Dusyk daugiau, kaip tai...

3 komentarai:

audrius rašė...

Svarbu turtingu būti ir mažuliukėliu liuksiu....

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%81_%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD_%D0%BF%D0%BE_%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D1%88%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D1%83_%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B3%D1%83


Atitinka:)

audrius rašė...

Ulyčia
KuLyČia
Kulitija
KulGrinda
Skaldagrinda
Skalunlytija
....
Галечные и каменистые пляжи
glotnus kuliukai sukulti nuo skalos skardžio kamenelito akmenųlito monolito...
http://www.etymonline.com/index.php?allowed_in_frame=0&search=beach&searchmode=none

Filadelfiai Penisylajovanijos Didžiojoj Kunigaikštystės kulgrindstryte, a paprasčiau kieti bičiukai...

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/202332_557470680978157_770246750_o.jpg

Pennams lupikautojams ir kolonistams piratams už skolas kryžiuočių alanų vyčio vladomiero vaikaičiai stiuartai vinzdorai frankonys buvę įsodinti uk sostan atidavė skitų-bretonų karalystėj priklausančias iš raudonodžių atimtas žemes. Pensilvanija/filaDelfija/penn/uk valdovai ir ttt




audrius rašė...

Ryga, Praha ir Pa Ryžius unt Senos'sios santakos ragų, raguvų, Raguvų, šventoragių,.... :)
Dziekuj Dzievui dzyvnam, kad tiek parusnėse portų galams pristatė, ania? Lai dzivu, Litvėnijos nuo Penėsilovėnijų iki Geltonvėnijos Joun Žinjuanijos krantų... Visa palija pagal veiną kurpalija;)