2013-08-22

Referendumas


Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) įregistravo piliečių iniciatyvinę grupę privalomajam referendumui dėl kai kurių Konstitucijos straipsnių pakeitimo paskelbti.
.
Ketvirtadienį vykusiame VRK posėdyje šią iniciatyvą palaikė 8 VRK nariai, 3 balsavo prieš, 1 susilaikė.
.
Referendumo iniciatoriai siūlo pakeisti Konstitucijos 9, 47 ir 147 straipsnius.
.
Jie siūlo įteisinti, kad referendumas galėtų būti skelbiamas, jeigu jo reikalauja ne mažiau kaip 100 tūkstančių piliečių (buvo 300 tūkstančių).
.
Konstitucijoje taip pat siūloma įteisinti, kad žemė, vidaus vandenys, miškai, parkai nuosavybės teise gali priklausyti tik Lietuvos Respublikos piliečiams ir valstybei.
.
Šįryt „Klasikos" radijas sakė, kad, neįvardintų teisininkų nuomone, referendumui siūlomi sprendimai prieštarauja Europos teisei.

Mano supratimu, tai netiesa.

Esu toje piliečių iniciatyvinėje grupėje.

Buvau ir VRK posėdyje šiandien.

Čia minimi teisininkų argumentai nebuvo įtikinantys.

Vengrai neparduoda žemės, už tokius pinigus.


Tėvynė – žmogaus, o ne vergo namai. – Dž. Madžinis.

2 komentarai:

audrius rašė...

Didysis Muržinis, žinojo kas prie ko ir buvo pavyzdys Didžiajam Leninui, kuris pranoko ir darbais, ir mūrais, na ir mauzoliejum, tuo labiau metas kitas, bei zonos suskirstymo kitos.

Žmogus tas kurio mūrus šlovina tauta.

Mūro ramovių pristatyta ant svieto, daugiau nei giraičių like, o pačias didingiausias visos tautos dievina, meldžia, gyvenimą ir sielą juose iškeičia už svajonę, sapną, svaiguli, stebėjimą mūrų autorių svajonės ir laimė tiems mūrams molį kąsti.


http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%B4%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B8,_%D0%94%D0%B6%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%BF%D0%BF%D0%B5

Piratų fortų mūrų kolonų-kolonijų statytojų klanas ir vertusių tas kolonijas respublikomis su nuosavybė laisviems vergams tėvonijose, teutonijose, tėvo tose, tautose,... Žemaičių lietuva ir jūrų piratų pirklių marių mūrininkų tauta, tai tas pats tik kitose rankose. Vieni nuo molio, o kiti iš marių. Vieni iš šaltinio vandenį geria, sodo vaisiais ir girių gerybėmis vaišinasi, o kiti girias verčia laivus, kubilus, boselius, taras darydami, kad užvoktų bačkon vandenį, vaisių syvynus ir girių gyvuolius kubilan užsūdytų, o kas gyvas soduvis sutikęs degti molį ir mūryti mūrų stonyčias-fortus-bazes-zoborus, palaimintas liko ir net mūrinku-mariųrikiu galėjo tapt nuo lygio sūduviu sudančių mėsas ar sodininku, kuris galėdavo karjėrą padaryti iki viešpačio dievo vynininko....

Mistikų pasaulyje stebuklų nebūna, ten mauzoliejai pagal zikuratų mada ar koloninę griekų madą neiškyla sudytojams ar sodininkams su artojais. Stebuklai vyksta gamtoje, jei stebėti ją visą tą liejant į bendrą vaizdą, viziką, fiziką, GAMĄTĄ, tai gali tai regėti, sandėriais esi neipareigotas būti patriotu tų tėvų tonų kitų, kuriems sudai, sodini, sutartines dainuoji patriotiškas už tai, kad būtum....

audrius rašė...

ŽEMĖS BYLA:


Žemės-motinos bangų gama, krutinanti busti ir papenėt syvynais jos prisirpusių krūtų kalvų, sunokusių žemės vaikams.

Lazda pražydo, saulė pakilo, litaurai gaudžia, žmonės bunda iš troškaus dykumos sapno sukausčiusio vokus baimės pančiais netekti savo manos ir mirti kepinančios saulės spinduliuose, nors aplink sodas ir krintantys nuo šakų vaiskūs vaisiai ant žemės žydinčio kilimo kur guli tu sapnuodamas ši šviesų sapną atėjusi pas tave po baisiųjų sapnų... Busk, mes sode vienui vieni, tu mano vaikas ir as, vienintelė tavo motina žemėlė tavo rasų ir verksmo palieta Lietuva...