2014-02-28

Pinigų plovėjai


Šveicarijos prokurorai nušalintam Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui ir jo sūnui Oleksandrui pateikė įtarimus pinigų plovimu bei pradėjo ikiteisminį tyrimą, praneša „Reuters“.

„Prieš V. Janukovyčių ir jo sūnų Oleksandrą Ženevoje pradėtas baudžiamasis tyrimas dėl įtarimų neteisėtomis finansinėmis operacijomis ir pinigų plovimu“, - rašoma Ženevos prokuratūros paviešintame pranešime.

Šveicarijoj - viskas skaidru.

Ukrainos valstybinė mokesčių tarnyba prieš pustrečių metų pranešė, kad jos tyrėjai pateikė J.Tymošenko, laikomai Kijevo tardymo izoliatoriuje, kaltinimą "organizavus maždaug 165 mln. valiutos įplaukų nuslėpimą, biudžeto lėšų grobimu ir nesumokėjus daugiau nei 47 mln. grivinų (5.9 mln. dolerių) mokesčių.

Pranešime, paskelbtame mokesčių tarnybos tinklalapyje, sakoma, kad nusikaltimas susijęs su laikotarpiu, kai J.Tymošenko vadovavo korporacijai Ukrainos bendrosios energetikos sistemos praėjusios amžiaus dešimtojo dešimtmečio viduryje.

Laisvosios bangos“ radijas ką tik pranešė, kad Ukrainos parlamento sprendimu iš kalėjimo paleistajai (Ukrainos valstybė dabar juk teisinė, tiesa?) ekspremjerei J.Tymošenko kaltinimai pinigų plovimu panaikinti.


Komentarų nėra: