2014-05-11

Rinkimų farsas

Vakar pamirštas išjungti Elertė "Klasikos" radijas šeštą ryto pranešė apie šiandienos, gegužės 11-osios, rinkimų farsą rytiniuose Ukrainos regionuose, kur vyksta separatistiniai referendumai.

Po to Migracijos departamento pareigūnas kaip ir vakar, to paties Elertė "Klasikos" radijo bangomis, paagitavo asmens dokumentų neturinčius elertiečius ateiti ir gauti laikinus asmens pažymėjimus, su kuriais jie galėsią balsuoti šiandienos Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose.

Visoje Lietuvoje šiandien (sekmadienį) Migracijos departamento pareigūnai tokius laikinus asmens pažymėjimus tikrai išduosią, patikino "Klasikos" radijo balsas.

Tik spėjau prisiminti, kaip, renkant parašus referendūmui, parašų lape reikėjo nurodyti pasirašančiojo Lietuvos Respublikos piliečio asmens tapatybės kortelės arba paso numerius, kuriuos pasirašantysis turėjo turėti su savimi (kas gi juos prisimena, galu gale?), o apie jokį laikiną asmens pažymėjimą nė kalbos nebuvo,


kai "Klasikos" radijas nustebino kita, kaip sakė, pirmąsyk taikoma naujove:

galima balsuoti svetimoje, o ne savo balsavimo apylinkėje, jei ji yra toje pačioje balsavimo apygardoje ir jeigu balsuotojui toji svetimoji arčiau.

1. Laikinojo asmens pažymėjimo išdavimas


Laikinieji asmens pažymėjimai išduodami nepasiturintiems asmenims be nuolatinės gyvenamosios vietos arba praradusiems teisę į ją, kurie neturi Lietuvos Respublikos piliečių pasų ar juos atstojančių tapatybę patvirtinančių dokumentų.

Asmuo, norintis gauti laikinąjį pažymėjimą, turi pateikti:
  • prašymą (pildomas centre) (prašymo forma);
  • nuotrauką (3x4);
  • bet kokį turimą dokumentą su nuotrauka (originalą). 
2. Rinkimų apygardų yra 71.

Utenos rinkimų apygardoje, pvz., yra 31 rinkimų apylinkė.

Taigi.

Pasirinkimas.

Suprantama, kaip visi esame matę, kiekvienoje Lietuvos Respublikos rinkimų apylinkėje - kompiuteriai ir internetinis ryšys, taigi, joks sukčiavimas kad ir su laikinuoju asmens pažymėjimu balsuojant keliose apylinkėse, neįmanomas; juk duomenų bazes mokam tvarkyt.  

Suprantama, mūsų Lietuvos Respublikos Vyriausioji Rinkimų komisija, kaip ir "Maxima", apie viską pagalvojo.

O kaipgi kitaip?

Vakar pamirštas išjungti Elertė "Klasikos" radijas šeštą ryto pranešė apie šiandienos, gegužės 11-osios, rinkimų farsą rytiniuose Ukrainos regionuose.

Šiandien, gegužės 11-ją, vyksta Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimai.

Rinkimai į Europos Parlamentą vyks gegužės 25-tą dieną.

Referendūme balsuosim, matyt, birželio 29-tą.

Rinkimus surengti kainuoja 12-17 milijonų litų.

Kas tie 12 milijonų...

P.S.  Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) (šįryt) skelbia, kad visos apylinkės yra kompiuterizuotos, todėl teoriškai, pavyzdžiui, Kaune registruotas žmogus sekmadienį be vargo galės balsuoti Vilniuje arba bet kuriame kitame mieste, kur jis realiai gyvena.


Elertė "Klasikos" radijas sakė, kad tik toje pačioje rinkimų apygardoje...

Tuo atveju, jei tikrinimo procedūra užtrunka, rinkimų komisija gali pasiūlyti rinkėjui balsuoti biuletenį įdedant į voką. Tuomet, kai iš kito miesto ateis atsakymas, kad žmogus gali balsuoti, jo balsas su voku bus įmetamas į urną. Tokia tvarka patogi tuo, kad žmogui nereikės laukti teigiamo atsakymo.


Z.Vaigauskas sako, kad ši balsavimo tvarka, kai rinkėjai buvo perkeliami iš vienos apylinkės sąrašo į kitą sąrašą, jau buvo išbandyta per Seimo ir savivaldybių rinkimus

Na va, o  Elertė "Klasikos" radijas sakė, kad naujovė...

Elertė, vienžo.


Jei Z.Vaigauskas sako, kad ši balsavimo tvarka, kai rinkėjai buvo perkeliami iš vienos apylinkės sąrašo į kitą sąrašą, Jau Buvo Išbandyta Per Seimo Ir Savivaldybių Rinkimus - Kaip Tie Bandymai Įteisinti ir Paskelbti Lietuvos Respublikos  Piliečiams?

2012 spalio 14 d. nuo 7-20 val.  balsavimas rinkimų dieną.
Rinkimų dieną balsuoti galite Jūsų deklaruotos gyvenamosios vietos rinkiminėje apylinkėje. 


O mes, elertiečiai - kas tokie tuomsyk?


Rekordas!

P.P.S.  Vilniaus miesto R.Jankausko rinkimų apylinkėje sekmadienio rytą kilo sumaištis, nes dėl kompiuterinės sistemos sutrikimo visiems atėjusiems buvo pranešta, kad jie jau balsavo iš anksto.

1 komentaras:

audrius rašė...

Na, štai ir vėl išsirinkome sargę Lietuvos valstybės ES viduje ar beveik viduje, na gal tiksliau šalia. I domu ar aš balsavau? Toks aktyvus balsavimas, nors kiek pastebėjau apylinkės rinkimų tuštokos, lyginant su paskutiniais, kai ilgiausią eilę teko stovėti...

Rinkimai šventė, tad linksmiau ir nėr ko nosių nukabinti, o lai skambam sąjungoje skambiausia gaida bolo tyruojant ar kabant ore... O maskatuoti, kartais ne nuo maskuotis, maskos, maškavos, mašnakavos, maskabos,...?;)

- Мыкола, а шо цэ “ассоциированное членство”? - Ну кум, Украина будет участвовать в ЕС. - Значит, войдёт в ЕС? - Нет, не войдёт, но будет участвовать. - Як так? - Ну примерно, як яйца в половом акте: участвуют, но не входят. А так, рядом болтаются… возле задницы..