2014-06-13

Gintaras Liubline

Skalūnų

dujų Lenkijos Liublino regione ieškančios įmonės susidūrė su netikėtais rūpesčiais – gręžimo techniką užkimšo žemės gelmėse esantis gintaras, rašo „Lietuvos rytas“.

Klodai pasirodė esantys tokie dideli, kad dvi skalūnų dujų ieškančios įmonės paprašė Gamtos apsaugos ministerijos išduoti licenciją ir gintaro žvalgybai.

Geologai spėja, kad Liublino regione gintaro gali būti net 1100 tonų, jo vertė siektų apie 7 mlrd. zlotų (6,3 mlrd. litų).

Liublino unija.

Lucko suvažiavimas.

Kur susirenka,


ten


ir gintaras.

Tai burtai!

Gintaras.

3 komentarai:

audrius rašė...

Medės kraujas gintaras, va ir taip gina tyrą žemės...;)

audrius rašė...

Užvedė Kūniklėties, Kuningrado, Kunigaikštės, Kuningcarijos, Švietuliųsarijos, Svietosargijos, Liuciperijos, Pakaunaglijos, Parusnijos, Svietosieloparutėnijos, Svietapersijos, Mietėvikijos, SantekaMiečievijos, Dantėvųtonijos, Prūsijos, Kalėnėngardo, Klėtėnžardo, Klaipėgardos, Sėklytijos, Prasėlėnijos, Prabuvotijos, Prakūnigijos, Pražyvės, Pražilvinijos, Pralitės, Pralieties y t doliau new bordelis geometrinis kaip suduvių arabijoj ar jutovijoj niaus indijos ziem galamierikoj ar kur kolonaujoj galaprikoj...

Dzyvų dzyvai laivėj dzyvų, lai veizėkit, lai tirkit, lygykit, gelmėn kelties kilties nerkit, mož kų dą atnersit barzdoje prabočiaus Prūtėnijaus Protokovo Sėliavikio, mouli sėlytonys žėmokaus ar tiesiog zemliokai Pajautos Judės Žydi in čia jau čia mame gėliniam žinia memia lėliniam liauke svieto tyros jutiklije senovėsargije sensiriuje...:


Čik čirik, čirkšt, čiax, stik, tik, shick, trokš pokš keberiokšt ir siena su bordelium birkava bartniekų bartim barta su bartais-vartais...

Geometrinė siena ir kas po kam ir po kiek pasdalino... Netiek daug rusas ar sajunga gavo, palyginus su gruobuonimis nagliausiais ir galingiausiais svieto sargais angėlais nagliais, tuo labiau kodėl tiek mažai Prūsijos beliko? Ar dėl įįrodymų prastumimo, kad tai baltų labusų žemės?

http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Poland-Russia_border

http://en.wikipedia.org/wiki/Border

http://ca.wikipedia.org/wiki/Polonitzaci%C3%B3

http://es.wikipedia.org/wiki/Polonizaci%C3%B3n#mediaviewer/Archivo:Trimitas_polacy.jpg

Popų-papos šlėxtų-šleivų-lenktų-palian'ktų populiatckgijos-populiacijos politimas-plitimas. Gražu pažiurėtį kaip novi panovi panovėj dialektai lenkti virsta šleivai lenktais velkapolskais žemaičių-lietuvių otčyznoje. Ir vardan ko, Lioxos-aLiošos po Lėkio ir po G(k)onios? Kas galvon susuko, kad šlovingo sarmato vardą keist į šlextos šlykštaus? Dėl plunkšnų ant galvos balvono ir dėlmano pilno zlatų grosų? Kur jūsų talentai liko lietų latų sakalėlių sakų susėgtų pa segon?

http://en.wikipedia.org/wiki/Polonization#mediaviewer/File:Polska-dialekty_wg_Urba%C5%84czyka.PNG

Kų bedarysi, ką bedalysi alia lytis meškos vis lietos miškan žiuri, šerdis, kūnas jaučia perkūną einančias gamtos gamas tonuotas bangas radijas rasti rodas rėdas augos rytas savo moterliandijos lapųlandijos radynos rutėnijoj ziemlandijos litėvrųpijoj žemės rupintojų-sargų matėrikijos sarmagėtųžėmūžės...

http://youtu.be/78YfuwdvPc8

Bordel biznis:

http://www.gamefront.com/borderlands-claptraps-new-robot-revolution-dlc-trailer/

http://adamwarrock.com/wp-content/uploads/2012/11/borderlands2.jpeg

Kas dabar vyksta?

http://cdn2.gamefront.com/wp-content/uploads/2010/09/borderlands_claptrap-517.jpg

Viva lialia bijorobotoliucija... Aaaaa, va ir pist ir žmogaus pajautos nebėra, o lieka vien bardakas bardačioke bardelinio bijo kūno dėlėi robotos vargi vargti ant pozityvizmo ratų bijo-fobijos kančioms palenkgvinti...

Šlovė šlextingai polenkijai bordeliandijai....!:

http://www.etymonline.com/index.php?allowed_in_frame=0&search=robo&searchmode=none

audrius rašė...

Sagotesa, tęsinys:

Bau baisu kai gyvą ta vytis vyrio veria, o tą bijo biloto vieties buožės gilties fikjotininę geltonos geluonies gyvatės įširdusios nagos ir tt bajimę nugali viera, vėrutė, tvora tvėrta tvirta zanknienta za boron bordėlin garažano darko duroje europoje atvirų durų dienomis su raudona roža atlape...:)

http://www.etymonline.com/index.php?allowed_in_frame=0&search=bio&searchmode=none

Rasa Lygo Svieto Lutčio saulučo :

BioRobot = bijoti,-jantis kūnas+šleivas vergas dėl graibymo gero grobimo grėblys rankikas rankinykas rinkėjas grobėjas rausys radėjas varagas variagas varginykas vergas sleivas sylosvalys sylovykas sielovergis sėlėvargis sielėvaragyvis ir ttt

Baimė atskiria žmogaus galios galus-sėlius-celtikus-galatus-lietuvius-zemaicius,-iečius-gudžius-žemėsmones-cielusvokūnio-... nuo pajautos žmogaus visatamonės sąvokos programos visoje toje gamoje toje visatos gamtos, pajungdama pančias bijos būti pervertu viliečio tiesios tiesos gyvos verbos virbu ietim mietim ir panašiai įmant iš gelmės gilios gyvatos kilties kelties galvėje lobyno vytauto didžiojo bolšė vyko maskuolė nuluptos skūros skalpo prabuvočio čiabuvio juodbruvo dzuko-augkštaičio-augio-gyvatos-zmogaus-jautvingio-lietuvio-gudziaus-jotvingio jaučio pajauto jauties galovoje žmougaus žemlioko ir tt... Galvė gili, nėr kis gala lavoje vajo jutos judėsio gėlės žinės kėsėlės sauleidės krantais galatasaramatarajaus rujoj... ;)

Va tokia tai paseka sagon sekta sėkėlyčia cielovyko kunigaudo gūdaus gūdžios girijos gelmės galvamybės maja by loto tėrikija...:)