2015-01-15

Cirkuliacija

cirkuliãcija sf. (1) TrpŽ
1. skysčių arba dujų judėjimas ratu uždaromis trajektorijomis, apytaka: Pastovi tamperatūra palaikoma vandens cirkuliacijos metodu J.Mat. Kraujo cirkuliãcija DŽ. Oro cirkuliacija rš.
2. apyvarta: Kapitalas negali atsirasti iš cirkuliacijos ir taip pat negali atsirasti už cirkuliacijos rš. Prekių cirkuliãcija DŽ.

2014-12-29 
Likus savaitei iki valiutos pasikeitimo, grynųjų litų kiekis apyvartoje buvo sumažėjęs 40 proc. Metų pradžioje joje cirkuliavo apie 11 mlrd. litų, o prieš šventes jų buvo sumažėję iki 7 mlrd.

2015.01.15
Lietuvos grynųjų pinigų apyvartoje eurai jau gerokai viršija litų kiekį, ketvirtadienį pranešė Lietuvos bankas (LB).

Pranešime primenama, kad penktadienį, sausio 16 d., baigiasi dvi savaites po euro įvedimo trukęs dviejų valiutų apyvartos laikotarpis ir vienintele teisėta mokėjimo priemone atsiskaitant grynaisiais pinigais tampa euras.

„Šiuo metu pagal vertę eurai apyvartoje litus viršija beveik pusantro karto. Lietuvoje euras įsivyrauja ramiai ir nuosekliai, žmonės įpranta prie naujosios valiutos, sklandžiai pakeitusios daugiau nei du dešimtmečius cirkuliavusį litą“, – teigė Vitas Vasiliauskas, LB valdybos pirmininkas.

Anot LB pranešimo, ketvirtadienį, prasidėjus paskutinei dviejų valiutų apyvartos dienai, esantys apyvartoje eurai jau gerokai viršija litų kiekį. Sausio 15 d. ryte apyvartoje buvo 1,455 mlrd. Eur (59%) ir 0,991 mlrd. Eur vertės litų (41%).

Šįvakar 18 valandos Elertė "Klasikos" radijo žiniose išgirdau Vitą Vasiliauską šnekant, kad nuo euro įvedimo pradžios pakeista beveik 1,8 mlrd. litų (aritmetikai skaičiai nenori paklūsti), apyvartoje liko  cirkuliuoti 40% litų ir 60% eurų ir kad šiandien paskutinė diena kai litais galime mokėti.

Tai kaip tie 0,99 mlrd. Eur vertės litai cirkuliuos rytoj?

O kaip jie šiandien cirkuliavo?

Kaip jie cirkuliavo šias dvi 2015-jų sausio savaites?

cirkuliúoti, -iúoja, -iãvo intr. TrpŽ
1. aplink tekėti, daryti apytaką: Šaldymo įrenginyje dujos ir skystis cirkuliuoja uždaroje ertmėje rš.
2. daryti apyvartą.

Tai kaip tie 40% darys apyvartą, jei litais mokėt nebegalima?

Jei jie necirkuliuos, tai nedarys apyvartos.

Tai prasti bus reikalai su Lietuvos banko rekordais!

Lietuva be milijardo - Lietuva be ateities!

Dievaž - tai atominis dingęs/nedingęs milijardas, tai "Snoro" milijardas, tai tramvajaus neišsipildęs milijardas - dabar gi nežinia kur esantis grynųjų litų euromilijardas!
Kaipgi bus su mūsų ūkio eko pasiekimais be to euromilijardo - trečdalio visų grynųjų pinigų - mūsų mylimoje Lietuvoje, kurioje net 82% atsiskaitymų - grynaisiais?

Nežinia kur, nežinia kur tie litai - jau girdėta:)

Beje: Lietuvos banko nuomone, apyvartoje lyg ir cirkuliuoja...

LKŽ rašo, kad

cirkuliuoti=daryti apyvartą

ir kad

Kapitalas negali atsirasti iš cirkuliacijos ir taip pat negali atsirasti už cirkuliacijos!

Tada laimėjau Lietuvos banko prizą atsakęs į klausimą, kur ne Lietuvoje galima neribotą laiką keist litus į eurus - ogi kituose ES centrobankuose.

Ar tik tas 0,991 mlrd. Eur vertės litų nenucirkuliuos/nenucirkuliavo ten?

Juk beveik trečdalis rekordinio Lietuvos "cash'o"!

Gal ten ir dokumentika kitokia, tarptautinė, o gal to dokumento rodyt šitokiu tarptautiniu mastu išvis nereikės/nereikėjo?

Kokių čia baisenybių prirašyta?

Premjere, sakykit - o kas čia per asmeniškai svarbus projektas?
Kur tas beveik milijardas eurų nucirkuliavo?

Gal reikia vėl sušaukt Politinę tarybą?

O gal geriau - Pilietinę?


Komentarų nėra: