2015-01-17

Kaip aš jaučiuosi

1546
Sveiki, kaip jaučiatės po pokalbio su BITĖS konsultantu? Pasidalinkite savo įspūdžiais atsakydami SMS žinute. Ačiū.

Tokią SMS žinutę gavau po to, kai paskambinau BITĖN, ketindamas padėt telefono aparatą pametusiai mergaitei - mat, tas aparatas veikia, tik niekas nepakelia ragelio. Paklausiau, ar ta mergaitė, telefono aparato savininkė ir BITĖS abonentė, atvykusi ton BITĖN, sužinos vietą, kurioje tas telefono aparatas yra.

BITĖS konsultantė atsakė, kad šitokią informaciją teikia tik policijai, o savo abonentams, telefono aparatų savininkams - neteikia.

Po to BITĖ atsiuntė šį SMS, kuriame teiraujasi, kaip aš jaučiuosi.

Šitaip
jaučiuosi.

Šitaip

dar.

P.S. Ši istorija įdomiai tęsės.

Nuvykom su mergaite policijon, paprašyti, kad policija paprašytų BITĖS pasakyti, kur yra vis tebeįjungtas telefonas. Policija gi be raštiško dokumento to daryti negali - tai sužinojau paskambinęs telefonu 112. Policijoj mergaitės tėvui teko pasirašyti kad susipažino su pora kodekso straipsnių dėl pareiškėjo atsakomybės ir parašyti tą raštišką dokumentą, mat, mergaitei stinga kelių mėnesių iki pilnametystės. Po to tas raštiškas dokumentas buvo užregistruotas, o rašytinio dokumento rašytojas gavo pažymą, irgi rašytinę.

Ši procedūra, suprantama, užėmė laiko, taip reikalingo ruošt namų darbams, taip reikalingiems rytdienos pamokose.

Taigi, po šių procedūrų sužinojau, kad BITĖ ir policijai, bent jau šitokiu atveju, nesako, kur yra įjungtas telefonas.

Užtat policijos budintis davė gerą patarimą - kadangi telefonas tebėra įjungtas, tai, matyt, nepavogtas; todėl vertėtų nuvykt ten, kur mergaitė jo pasigedo, ir gerai paieškot.

Taip ir padariau kitą dieną, t.y., šiandien, sausio 19-ąją.

Nuvykau kinoteatran "Pasaka", kur tądien visa klasė žiūrėjo lietuvišką filmą apie Sieną - "Kai apkabinsiu tave".

Kadangi šiandienos kino seansai "Pasakoj" tik vakare, vidun, paskambinęs ant užrakintų kinoteatro durų parašytu telefonu, patekau per "La Boheme" vestibiulį,

Su dviem "Pasakos" merginom antroj kinoteatro salėj (gerai, kad ji buvo tuščia) išgirdom telefoną su išjungtu skambučiu mykiant lyg ir požemy - po mažosios salės grindimis; matyt, nukrito jis ant grindų, kažkas išeidamas paspyrė, ir atsidūrė tas išmanusis neišmanėlis po kino amfiteatro pakyla, įsmuko pro tarpą šalia radijuojančio radiatoriaus, iš kur, iš to požemio, atkaklių abiejų "Pasakos" burtininkių pastangų dėka su grindų šepečio pagalba buvo išvaduotas.

Puikus kinotearas "Pasaka"!
Bet tiedu paveikslėliai viršuje - ne pasaka, bet realybė.

Kurią reikia pakeisti. - kad vieni kitiems padėtume, o ne stengtumės apgauti tariamu paslaugumu.

Koks sutapimas - rašytinį dokumentą teko rašyt toj pačioj, tik kiton vieton emigravusioj nuovadoj, net ir gerą patarimą davęs budintis man pasirodė pažįstamas - kad tik jo nenubaustų už tą patarimą...

P.P.S. Šiandien, sausio 22-ąją, skambučio  sulaukiau:

- Iš policijos patrukdė, dėl telefono.

- Taigi atsirado telefonas.

- Kodėl nepranešėt? Mes ieškom.

- Kaip nepranešiau? Pranešiau.

- Kur pranešėt?

- 6-tąjam policijos komisariatui pranešiau, užužvakar..

- Matoyt, kokių būna pareigūnų... Gerai, mes sutvarkysim.

Negi tikrai nubaus budintįjį už gerą patarimą?

Tikrai pranešiau, tikrai užužvakar - pirmadienį, iškart po to, kai "Pasakos" burtininkės išvadavo telefoną iš požemio, nuvykau 6-tajan komisariatan ir pranešiau, budinčiajam, o jis užregistravo pranešimą, kompiuterin.

Ką sutvarkys?

Dokumentiką?

Įdomu, ar rastų policija telefoną "Pasakoj" po grindimis?

Apie visos klasės edukacinį žygį kinoteatran "Pasaka", telefono IMEI (nurašytą nuo telefono pirkimo dokumento - be jo ir mano rašytinio dokumento, spėju, policija būtų neėmusi) numerį ir abonentinį numerį savo rašytiniam dokumente policijai buvau surašęs, ir tai, kad telefonas yra įjungtas.

Neskambino.

Bet viską sutvarkys.

O juk būtų pakakę BITEI pasakyti telefono savininkei kur gi jis - ĮJUNGTAS IŠMANUSIS TELEFONAS - yra.

Nesakė.




Komentarų nėra: