2015-10-18

Svetimšalis vs. Lietuvis

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis teigė, kad šiuo metu numatyta 265 eurų mėnesinė išmoka vienam asmeniui (atbėgėliui) per mėnesį „į rankas“ yra nepakankama, kad pabėgėliai didžiuosiuose Lietuvos miestuose galėtų susimokėti už būsto nuomą, komunalinius mokesčius, pirkti maistą bei išsilaikyti neturėdami darbo. Dėl šios priežasties per pirminį trijų mėnesių integracijos laikotarpį darbo nesusiradę pabėgėliai neturės galimybių apsigyventi didžiuosiuose šalies miestuose.

Seimo narys Kęstutis Glaveckas aiškino, kad įstojus į Europos sąjungą pasirašėme sutartis dėl visų prievolių ir dabar mes neturime kito pasirinkimo. „Rėmimas kažkoks tai turi būti nustatytas ir pas mus jis bus mažesnis nei minimali alga. Ir kadangi mes esam tam pritarę, tai nėra ko priešintis. Tiesiog čia yra solidarumo klausimas, nes žiūrėkite, kiek mes pinigų per dešimt metų gavome. Aišku ir pas yra daug žmonių ant skurdo ribos, bet pasaulis yra bendras ir sunku išvengti to bendrumo“, - teigė K. Glaveckas.

Pasak Seimo nario, ši suma yra maža ir už ją pragyventi bus sunku tad mano, kad bus ieškoma kitų paramos būdų.

„Kiek žinau Vokietijoje yra 680 eurų, Švedijoje irgi apie 700 eurų. Aišku pas mus tiek niekuomet nebus, nes pas mus žemesnė ekonomika ir galimybės ne tos, bet kad šiek tiek didesnės išlaidos bus, tai akivaizdu. Jeigu tu jiems nieko neduosi jis čia vogti pradės iš karto tai tiesiog nelogiška neduoti“, -dėsto K. Glaveckas.
r nesupainiota čia tauta, kraštas, šalis ir valstybė?

... vogti pradės?




Komentarų nėra: