2018-01-16

Andrius NeLikvidatorius

Ketvirtadienį Seime įvyko neformalus politikų, Švietimo ir mokslo, Užsienio reikalų ministerijų atstovų susitikimas aptarti EHU susidariusią situaciją.

„Tarėmės, kaip užtikrinti, kad tos problemos, kurios akcentuojamos ekspertų išvadose, būtų išspręstos“, – po susitikimo žurnalistams sakė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Anot jos, išorinį EHU vertinimą atlikę ekspertai nurodė šios aukštosios mokyklos, kur daugiausia studijuoja baltarusiai, silpnąsias vietas.
„(...) ieškome sprendimo, rengiamas planas“, – teigė ministrė.

Paklausta, kokią mato šio universiteto ateitį, J.Petrauskienė sakė, kad tai ne jos kompetencijos klausimas.

Studijų kokybės vertinimo centro direktorė Nora Skaburskienė pabrėžė, kad jau ne pirmą kartą neigiamai įvertintam iš Minsko į Vilnių persikėlusiam universitetui būtinos radikalios permainos.

Ministrė, Direktorė ... Prezidentė - čia Lietuva, o ne kokia nors Bjauri Amerika!


Tiesa?

Hmmm...

Na, bet nenukrypkim - juk šneka eina apie Andrių NeLikvidatorių.

Taigi, taigi:)

„Lietuva galėtų ir turėtų būti proaktyvi stengdamasi padėti šiam universitetui atitikti aiškius europinius standartus, ir jis turi veikti toliau. Vyriausybė savo rankose turi visus svertus. EHU turi veikti pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus. Jeigu išsakomi kokie nors išorės vertinimo priekaištai, atitinkamai į tai turi būti reaguojama“, – sakė konservatorius Andrius Kubilius NeLikvidatorius.
EHU – privatus 1992 metais Minske įsteigtas ir vėliau Baltarusijos valdžios uždarytas universitetas. 2004 metais universitetas priėmė Lietuvos Vyriausybės kvietimą ir persikėlė į Vilnių. Šiuo metu EHU studijuoja beveik 800 studentų, iš jų 95 proc. sudaro baltarusiai.

Gruodžio 22 dieną Studijų kokybės vertinimo centras pranešė, kad ekspertų grupė neigiamai įvertino Vilniuje veikiantį Europos humanitarinį universitetą. Šis įvertinimas yra pagrindas panaikinti leidimą vykdyti studijas ir su studijomis susijusią veiklą.

2014 metais EHU veikla taip pat įvertinta neigiamai, tuomet universitetas akredituotas tik trejiems metams. Naujoje ataskaitoje neigiamai įvertintas EHU(!!) strateginis valdymas bei mokslo ir (arba) meno veikla - lygiai toks pats vertinimas kaip Andriaus Likvidatoriaus nesėkmingai likviduotam Lietuvos Eksdūkiologijos
Edukologijos Universitetui:)


Komentarų nėra: