2018-02-07

Изливая душу, не пролей...


Aidanas PRALEIKA
Saksų savanoriai – pamiršti Lietuvos gelbėtojai

2018 02 06
– Kam teko saksų aprūpinimo ir piniginio išlaikymo našta? Kaip tinkamiau vadinti saksų kareivius, savanoriais ar samdiniais?

– Didžiąja dalimi juos finansavo Vokietija. Ne dėl to, kad labai norėjo aukoti pinigus Lietuvos gynybai, bet gindama savus interesus – neleisti bolševikams prasiveržti į Rytprūsius. Vienas kareivis gaudavo 12 markių, iš kurių 7 mokėjo Vokietija, o 5 – Lietuva. Teisybės dėlei reikia pažymėti, kad 5 „lietuviškos“ markės buvo taip pat pasiskolintos iš Vokietijos.

gedgaudas • 2018-02-06 20:28 Tai,kad dalyvavo saksai--kareiviai--minima mažai,bet tada iš kur tiek žuvusių lietuvių kareivių---apie 1250 vien žuvusių...tai įrodo ir kapai...manau,kad čia perdedamas tas saksų dalyvavimas---lietuvių tikrai buvo jau ir vadų dalyvavusių frontuose ir apšaudytų kovose /rusų su vokiečiais wwI/karininkų,o čia atrodo kaip visai nebuvę lietuvių kariuomenės---nesutinku su autoriumi daug kur....apie Kėdainius --tai kovojo lietuviai ir tikrai ne ,,pusšimtis tai yra 50,,, tikrovėje Kėdainiuose padėjo lietuviams tik dvi vokiečių patrankos---o ne jokių ,,baterijų ten nebuvo,,,---autorius girtas ...

NE, NEGIRTAS:)))

Aidanas PRALEIKA
Antisemitiniai mitai – kuo absurdiškesni, tuo gajesni
2017 03 01

– Kaip įveikti tokius stereotipus? Viešomis diskusijomis, švietimu, ar dar kaip nors? Juk viešumoje apie tuos dalykus pastaraisiais metais kalbėta tikrai nemažai, bet antisemitiniai sterotipai vis dar egzistuoja.

– Švietimo labai trūksta. Bet progresas tam tikrose visuomenės grupėse visgi pastebimas. Nuolat „eksperimentuoju“ su studentais – Vilniaus universitete dėstau antisemitizmui Europoje skirtą kursą – užduodu klausimą, ar jiems teko susidurti su mitų apie ritualines žmogžudystes ir krikščionių kraujo vartojimą.

Aidanas PRALEIKA
Patriarchas, išgelbėjęs Rusiją
Gruodžio 8 d., 2008

Galbūt V.Putinas iš dalies netgi mokėsi iš Aleksijaus II, kaip garantuoti valdžios tęstinumą, nes šandien Rusijos stačiatikių bažnyčios struktūra ir vadovybė tokia tvirta ir vienalytė, jog Aleksijaus II politika tikrai bus tęsiama ir po jo mirties, kad ir kas bus išrinktas naujuoju patriarchu.

Пралейка
Изливая душу, не пролей...

1 komentaras:

Audrius rašė...

http://m.technologijos.lt/cat/1/article/straipsnis-10356