2018-02-25

Griovys


Griovin teko įvažiuot šiandien - sodo kelyje miškelyje priešais atlėkė džipas viduriu kelio, pristabdžiau, laukdamas, kada gi jis pasitrauks į savo pusę, o tas nė nemano trauktis nei pristabdyt; tai, vengdamas susidūrimo, beveik sustojau ir dešiniuoju ratu įlindau griovin, pilnan sniego, o tasai ir nulėkė sau.

Pirmąsyk man šitaip, per daugiau negu 40 metų už vairo.

Tikiuosi, šis „nuotykis" atsitiktinai nutiko iškart po šitų mano rašinių.

Kaip pradingo tie piniginiai ženklai, Gediminai?

Kažkodėl...

Kažkodėl neprisimenu, kad aiškiai būtų buvę paaiškinta, kodėl tų rublinių indėlių neišreikalavo iš Rusijos (jei ji juos pasisavino), netgi natsimenu, kad būtų buvę sakoma, kad ji, Rusija, pasisavino*.

Pats nesugebėjau išsikapstyt, ištraukė pirmasis iš paskos už kelių minučių atvažiavęs žilas pensininkas, ir trosą turėjo, ir neatsisakė padėti.

2009-06-29 
Europarlamentaras
pabrėžė, kad keliant okupacijos žalos atlyginimo klausimą būtų naudinga konkretizuoti atskirus dalykus. Pavyzdžiui, jis priminė Lietuvos piliečių prarastus indėlius SSRS Taupomajame banke.

 "Daugybę metų nesisekė ankstesnės sudėties Seime priimti rekomendaciją, kad Vyriausybė turėtų duoti nurodymą atitinkamoms žinyboms, jog Rusijos konfiskuotų rublinių indėlių sumos taip pat turi būti įrašomos į okupacijos žalą. Buvo 
išvežti keli milijardai** rublių į Rusiją. Negaliu pasakyti, kad Rusija atsisako svarstyti tą klausimą, nes niekas nedrįsta kelti** to klausimo", - pareiškė V.Landsbergis.

** Lietuva - drąsi šalis:)




Komentarų nėra: