2018-03-02

Bandita Karosaitė NeMatėMatėKė



Kodėl? 

Radijo laidų vedėja Simona Albavičiūtė-Bandita net už galvos susiima laukdama gegužės 1-osios, kai reiks deklaruoti pajamas. Ji sako, kad kasmet artėjant tai datai prisimena, jog teks skaudžiai atsigriebti už žiūrėjimą į finansus pro pirštus, ir retoriškai klausia, kodėl to niekas nemokė mokykloje. Sesės, gyvenančios Danijoje, šeima jai – pavyzdys, kaip reikia sistemingai planuoti savo išlaidas.

„Kadangi mano tėtis buvo matematikos mokytojas, nenorėdama daryti jam gėdos, labai gerai mokiausi matematiką, o vėliau pamilau ją taip, kad ji tapo mano mėgstamiausiu dalyku. Žiauriai norėčiau, kad taip būtų ir su mokesčiais bei finansų valdymu. Nes viena – mokėti spręsti kvadratines lygtis ar skaičiuoti integralus, o visai kas kita laviruoti suvokiant finansų niuansus, kurie tokie svarbūs gyvenime“, – pasakoja Simona Bandita.

Anot radijo laidų vedėjos, už galvos deklaruojant pajamas griebiasi ne tik ji, bet ir nemaža dalis draugų, vystančių savo veiklas – tą dieną aiškiausiai pasimato, kokių spragų yra finansų žiniose.

„Juk jei kažko nesumoki laiku, nesurenki visų sąskaitų-faktūrų ar padarai vieną iš milijono kliurkų, į balą gali tekti išmesti kelis tūkstančius eurų. Ir ne iš blogos valios, o tiesiog per neišmanymą. Jūs galite tokių klaidų nedaryti ir dar turite progos išmokti, sakau iš savo patirties. Vienas iš būtų – ne tiesiog brauzinti socialiniuose tinkluose ar chatinti, o savo išmaniuosius telefonus panaudoti žaidimo forma sudalyvaujant „Europos pinigų viktorinoje“, – jaunimą domėtis finansais skatina Simona Bandita.

Negi finansai sudėtingesni už Matė Matė - Ką?


„0 sveikų“:

Kokių dar pravardžių gyvenime esi turėjusi?

Mane mokykloje klasiokai vadino karosaite. Per matematikos pamoką aš sėdėdavau pirmame suole. Klasiokai pasakojo, kad kai aš ko nors nežinodavau, tai atsisukdavau į savo klasės draugus, o už manęs du geriausi matematikai sėdėdavo. Bet atsisukdavau ne bet kaip, o lūpas visada kažkaip labai išpūsdavau ir atrodydavau į žuvį panaši.

:((

:))

Simona Bandita Karosaitė ne Banditė - ji, matyt, patapo verslininke.

Verslininkės matematika

Jaunos verslininkės gyvenimas yra aritmetika. Ji stengiasi pridėti prie pajamų, atimti iš savo svorio, padalinti savo laiką ir vengti dauginimosi.

Finansų matematika

Investicinė firma renkasi matematiką. Pretendentai trys: matematikastaikomosios matematikos specialistas ir finansų matematikos žinovas. Jų klausia, kokio atlyginimo pageidautų.
- 30 000$ nebūtų per daug? - teiraujasi matematikas.
- Manau, kad 60 000$ būtų OK! - sako taikomosios matematikos specialistas.
- Ką manot apie 300 000$? - klausia finansų matematikos žinovas.
- Ar žinot, kad matematikas sutinka tą darbą dirbti už 30000$? - jo klausia investicinės firmos personalo skyriaus vadovas.
- Aš ir pagalvojau apie 135 000$ man, 135 000$ jums ir 30 000$ matematikui, kuris dirbs tą darbą, - sako finansų matematikos žinovas.

Komentarų nėra: