2018-02-28

Anot Mileikovskio, Lietuva nieko nekontroliuoja



Mileikowsky
2018 sausio 31d.

Trečiadienį darydami pareiškimą žurnalistams po susitikimo B.Netanyahu ir jo svečias atrodė gerai nusiteikę, tačiau Izraelio premjeras pertraukė Vokietijos diplomatijos vadovą, kai jis prakalbo apie Izraelio ir palestiniečių konflikto dviejų valstybių sprendinį.

S.Gabrielis sakė, kad yra „labai dėkingas išgirdęs, kad ir Izraelio valstybė nori dviejų valstybių“ su saugiomis Izraelio sienomis.

B.Neatanyahu, kuris vadovauja dešiniausiai vyriausybei per visą Izraelio istoriją, įsiterpęs pakartojo savo poziciją, jog jo šalis sieks išlaikyti saugumo kontrolę palestiniečių teritorijose ir tai turės būti numatyta bet kuriame taikos susitarime.

„Ne. Kad mes kontroliuosime saugumą į vakarus nuo Jordano upės, manau, yra pirmoji sąlyga“, – pareiškė B.Netanyahu.

Ar tai bus apibrėžiama kaip valstybė, ar ne, kai mes turėsime karinę kontrolę, yra kitas klausimas, bet aš geriau nediskutuočiau dėl etikečių, o kalbėčiau apie esmę“, – sakė jis.

Taigi:

1. Izraelis nepriklauso NATO, bet pirmiausia kalba apie karinę teritorijos kontrolę; Lietuvoj gi dislokuotoms NATO pajėgoms vadovauja Vokietija.

2. Izraelis pats kontroliuoja savo pinigus, Lietuva - ne.

3. Tik žiūrėk, kad sau karaliumi pasidarytum vieną iš savo giminaičių; kokio nors svetimtaučio – žmogaus, kuris nėra tavo giminaitis, karaliumi negali pasidaryti.
(17:15) 


Komentarų nėra: